Moederdag : Judith Pottier zette acht kinderen op de wereld

Redactie KW

Giovanni en de acht kinderen dragen hun echtgenote en mama op handen. “Mama staat altijd voor ons klaar”, klinkt het.

De 48-jarige Judith baarde in een tijdspanne van twintig jaar acht kinderen. De twee oudste hebben het ouderlijk nest al verlaten, maar zondag zijn ze allemaal present om Moederdag te vieren.

“We hebben een pracht van een mama”, vertelt Thairiska (15). “Mama staat steeds voor ons klaar, we kunnen haar alles zeggen en vragen.”

Nog eentje

Naast Thairiska bestaat het nageslacht van Giovanni en Judith uit Thaïssa (26), Thai (23), Thaïm (21), Thaïnka (20), Thaico (13), Thaica (11) en Thairico (6). “Als klein meisje al droomde ik van een kroostrijk gezin”, vertelt de trotse mama.

“Ik dacht aan zes kinderen, maar onverwacht zijn er nog twee bijgekomen. Niettemin zeer welkom en dus hebben wij dan ook geen moment gedacht om abortus te plegen.”

Niet overal even welkom

“Jammer dat we niet overal even welkom zijn met onze bende. Je ziet sommigen gewoon denken: ‘Waarom zoveel?!’ of ‘Hoe doen die dat, met slechts één inkomen?’, anderen zeggen het zelfs ronduit in je gezicht… Vroeger trok ik mij dat aan, maar nu negeren wij dat. Wij zijn allen samen gelukkig en dat is het voornaamste.”

(RL)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht van vrijdag 9 mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier