Moederdag : Ashley uit Eernegem was 18 toen ze mama werd

Ashley Ghyselbrecht en dochter Luna. (Foto FRO)
Redactie KW

Ashley Ghyselbrecht is 25. Ze woont in Eernegem en heeft al acht jaar een relatie met Gregory De Boot, de papa van haar 7-jarige dochter, Luna.

Gregory is klusjesman bij het OCMW van Eernegem en Ashley werkt parttime als poetsvrouw. “Ik ben opgegroeid in Middelkerke en ging naar de school voor Buitengewoon Onderwijs in Oostende”, vertelt Ashley, die er met haar 1m46 zelf nog uitziet als een poppetje.

Zes weken zwanger

“Toen ik enkele maanden samen was met Gregory, kreeg ik plots last van mijn rug en ‘s morgens moest ik overgeven. Samen met Gregory ging ik naar de huisdokter en die verwees mij onmiddellijk door naar de gynaecologe”, vertelt Ashley. “Ik was zes weken zwanger zonder dat ik het wist. Het was juni 2006 en ik zat nog op school. In samenspraak met juffrouw Marly en de schooldirectie kon ik nog enkele maanden les volgen maar dan ben ik vanaf half september thuis gebleven.

We woonden dan nog bij de ouders van Gregory in Eernegem. Ze hebben ons veel geholpen. Op 16 maart 2007 is Luna geboren. Na de bevalling ben ik weer naar school gegaan om via de praktijklessen mijn diploma te halen.”

Gelukkig samen

“Intussen zijn gelukkig samen. Soms droom ik van een tweede kind maar we moeten met de voetjes op de grond blijven. Gregory draagt mij en Luna op handen en hij is blij dat ik het huishouden voor mijn rekening neem. Ik ben nu een rijpe en verstandige mama geworden. Ik was vroeger jong en onervaren. Luna is nu zeven, doet binnenkort haar eerste communie en ze is echt ons zonnetje in huis!”

(FR)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht van vrijdag 9 mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier