Moeder en dochter met Russische roots supporteren voor Rode Duivels

© WVH
Redactie KW

Katja Kushnerenko en haar moeder Marina kijken met gemengde gevoelens uit naar zondagavond, wanneer de Rode Duivels het opnemen tegen de Russen. De twee hebben immers Russische roots, maar wonen al sinds 2000 aan de Westkust.

Katja Kushnerenko (26) werd geboren in Rusland, maar verhuisde in 2000 samen met haar moeder naar onze regio. De twee wonen nu in Koksijde, terwijl Katja’s vader in Rusland achterbleef. Haar beide ouders hebben ondertussen een nieuwe partner.

“Naast mijn vader heb ik niet veel familieleden in Rusland. Ik heb wel nog geregeld contact met oude klasgenoten, hoewel ik nu al veertien jaar in België woon. Ik beleefde mijn eerste levensjaren in Rusland, maar ik ben toch voornamelijk hier opgegroeid en ik beschouw België dan ook als mijn thuisland”, vertelt Katja met een Russisch-West-Vlaams accent. “Ik vind het zeker leuk dat België en Rusland in dezelfde poule zitten en zo tegenover elkaar staan. Afgaand op hun wedstrijd tegen Zuid-Korea, denk ik toch dat de Russen de duimen zullen moeten leggen. Ik reken dus op een overwinning van de Belgen, maar ik hoop dat Rusland ook eens zal scoren.”

Ook Marina heeft gemengde gevoelens, al zijn die van een andere aard. “Ook ik zal zondag overtuigd voor de Belgen supporteren, maar hopelijk maken ze niet al te veel doelpunten. Voor iedere goal van de Duivels geef ik immers een tournée générale in mijn café”, knipoogt ze.

(WVH -foto WVH)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier