Moeder die in 2008 haar baby vermoordde, is opnieuw bevallen

Redactie KW

De 31-jarige vrouw uit Izegem, die voor moord op haar twee dagen oude baby in de cel zit, werd met haar baby van de kraamkliniek naar de vrouwengevangenis in Brugge gebracht.

De vrouw werd in mei 2011 door het assisenhof veroordeeld tot 15 jaar opsluiting voor de moord. Ze had haar pas geboren kindje gedumpt in een emmer in de kelder van het appartementsgebouw in Oostende. Daar woonde ze destijds met haar toenmalige vriend.

Liefde in de wasserette

In de wasserette van de Brugse gevangenis leerde ze een gedetineerde kennen met wie ze een relatie aanging. De man zat er zijn straf voor drugsdelicten uit. Hij kwam vrij, net als de vrouw. Zij had er een derde van haar straf opzitten en moest wel nog een enkelband dragen. Intussen raakte de vrouw zwanger. Omdat ze zich niet aan de voorwaarden van haar vrijheid hield, belandde ze in april van dit jaar echter opnieuw in de gevangenis.

Foto Belga
Foto Belga© BELGA

Barensweeën

Zondagnacht kreeg ze barensweeën in haar cel. Ze werd van de gevangenis overgebracht naar het AZ Brugge. Daar beviel ze maandag van haar zoontje. Na twee dagen verliet ze de kraamkliniek en werd ze met haar baby opgenomen in de aangepaste vleugel in de gevangenis. Ze zegt aan haar toekomst en aan die van baby Louis te willen werken. De vrouw hoopt binnen enkele maanden vrij te komen.

(JPT)

Lees meer hierover in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier