Mobiel stelt eerste rijdend atelier voor

Het team van vzw Mobiel, met links de nieuwe vrachtwagen als rijdend atelier. © DVH
Redactie KW

Vzw Mobiel is fier op zijn nieuwe aanwinst. Om zijn klanten, vooral bedrijven met fietsen die geleased worden bij Mobiel, goed te bedienen, werd een mobiel atelier aangekocht. Een aangepaste lichte vrachtwagen op CNG met het nodige materieel om fietsen op locatie te herstellen en te onderhouden.

De fiets zit duidelijk in de lift en daar profiteert ook Mobiel van. Kortrijkzaan Gunter De Baerdemaeker, directeur van de vzw, legt uit: “Het is een trend geworden dat bedrijven hun werknemers op de fiets willen. En dan doet men een beroep op Mobiel. Wij zorgen dat werknemers met een degelijke en comfortabele fiets hun woon-werkverplaatsing kunnen doen. Dat doen we onder andere via leasing en vanaf nu ook via het onderhoud van de fietsen op de werklocatie zelf. Zonder dat we er zelf reclame voor gemaakt hebben, weet zelfs de stad Rijsel ons te vinden. We werden gevraagd om drie dagen per week ter plaatse te gaan om het fietsenpark van hun reinigingsdienst te onderhouden. Het contract wordt binnenkort getekend.”

Straks beschikt Mobiel ook over een eerste fietstrailer. Het is een elektrische driewieler die zich in de binnenstad in zijn sas voelt. De fiets kan verloren fietsen oppikken en naar de vestiging in de Pieter Tacklaan brengen.

Brede waaier

Het begon in 2000 als tweemanszaak in fietsverhuur, maar ondertussen biedt Mobiel een enorm brede waaier aan diensten aan. Naast de verhuur en leasing van zowat 1.400 fietsen plaatst Mobiel tegenwoordig onder meer openbare fietspompen, herstelzuilen, wasinstallaties en zelfs fietsstallingen, van eenvoudige fietsshelter tot een volledige fietsparking. En dit al tot in Limburg. “Openbare fietsstallingen worden door ons ook net gehouden, zoals deze aan de uitgang van het station in de Pieter Tacklaan. Pakweg tien jaar geleden wist je bij manier van spreken niet in welke toestand je je fiets na je werkdag zou terugvinden. Nu ligt het er gelekt bij, wat zo het vandalisme terugdringt”, gaat de directeur verder.

Uitbreiding

Mobiel gaat ook de educatieve toer op. Scholen en gemeenten vinden Mobiel om rijlessen te geven aan bijvoorbeeld mensen die nog nooit met een fiets gereden hebben. Men geeft bovendien cursussen om fietsen te leren herstellen. En sinds enkele jaren wordt er ook initiatie gegeven rond de elektrische fiets en de snellere e-bike. Vzw Mobiel is een onderneming binnen de sociale economie. Men rekruteert bijvoorbeeld langdurig werklozen waarvoor men subsidies krijgt. Het telt ondertussen 31 personeelsleden en is aan uitbreiding toe. In de Pieter Tacklaan is dit echter niet meer mogelijk. Er wordt dus uitgekeken naar een nieuwe bijkomende locatie.

Meer info op www.mobiel.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier