Miss Coast-kandidates Phebe en Aster steunen vzw Moeders voor Moeders

Miss Coast-kandidates Aster en Phebe willen vzw Moeders voor Moeders steunen door goederen in te zamelen. © JRO
Redactie KW

Hoewel de kandidates van Miss Coast geen specifieke opdracht kregen om een goed doel te steunen, willen kandidates Aster Baert en Phebe Vermeersch uit Bredene toch hun steentje bijdragen.

Als organisatie kozen ze ‘Moeders voor Moeders’ uit. “We kozen een goed doel uit die niet op zoek is naar geld”, vertellen beide misskandidates. “Hoewel we er geen enkele verplichting toe hebben, wilden we toch iets doen voor het goede doel. Dankzij onze kandidatuur krijgt de organisatie op die manier ook extra aandacht. Bij een geldinzameling weet men niet altijd waar het geld echt heen gaat. Daarom kozen we ervoor om goederen in te zamelen. Allebei beleefden we een goede jeugd, we willen andere gezinnen helpen die het minder goed hebben. Het is belangrijk dat kinderen op een aangename manier kunnen opgroeien. We hopen dat we met onze bijdrage enkele gezinnen die kans kunnen geven.”

Kinderkledij

Vzw Moeders voor Moeders zet zich in sinds 1992 voor de armsten in Vlaanderen. Meer dan 160 vrijwilligers verdelen materiaal en voeding aan gezinnen met jonge kinderen die het financieel zeer moeilijk hebben. De meisjes zijn vooral op zoek naar kinderkleding tot 14 jaar, alle babymateriaal vanaf de geboorte tot drie jaar, allerlei schoolgerief in goede staat, beddengoed voor zowel kinderbedjes als een- en tweepersoonsbedden, badlinnen en keukenlinnen, zwangerschapskledij en nachtkledij voor aanstaande moeders, verzorgingsproducten en voedingsproducten. “Alles kan bij ons thuis bezorgd worden, indien nodig en niet te ver kunnen we de producten ook komen ophalen. We hopen dat zoveel mogelijk mensen hun materiaal verzamelen die ze anders toch niet meer zouden gebruiken en die aan ons doneren. Zo kunnen wij dankzij ieders steun de gezinnen die op Moeders voor Moeders beroep doen gelukkig maken.”

Voor donaties kan je terecht op het e-mailadres vermeerschphebe@gmail.com.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier