Misbruikte neef van Roger Vangheluwe schrijft boek over zijn leven

20/04/17 om 15:10 - Bijgewerkt om 15:10

'Brief aan de Paus' vertelt over de jeugd van Mark Vangheluwe, de jaren waarin het misbruik plaatsgreep en de periode nadien.

Misbruikte neef van Roger Vangheluwe schrijft boek over zijn leven

© BELGA

Mark Vangheluwe (49) was de man die 2010 bekendmaakte dat hij door zijn oom, voormalig bisschop Roger Vangheluwe, jarenlang was misbruikt. Roger Vangheluwe misbruikte de zoon van zijn broer bijna 15 jaar lang, van toen hij amper 5 jaar was, tot z'n negentiende.

De onthulling was de start van een van de grootste schandalen binnen de kerk. Intussen leeft Mark Vangheluwe een relatief rustig bestaan met zijn gezin, maar de schaamte en de angst blijven hem naar eigen zeggen parten spelen.

En dus besloot hij zijn gevoelens op papier te zetten en schreef hij een Brief aan de paus'. 'Ik werd gedwongen tot zaken die niet in mijn aard liggen', staat er. 'Daardoor ben ik anders gegroeid, anders ontwikkeld, anders geworden. Zo voel ik me. Misvormd. Ik tot te veel gedwongen geweest. Veel te veel.'

Misbruikte neef van Roger Vangheluwe schrijft boek over zijn leven

Het boek ligt vanaf vrijdag in de boekhandel.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!