Mirom installeert camera's op recyclageparken in Menen, Lauwe, Wervik, Geluwe en Gullegem

31/03/17 om 10:39 - Bijgewerkt om 10:39

Mirom heeft op zijn recyclageparken beveiligingscamera's geïnstalleerd om criminaliteit tegen te gaan.

Mirom installeert camera's op recyclageparken in Menen, Lauwe, Wervik, Geluwe en Gullegem

Ondervoorzitter Stijn Tant, voorzitter Sven Callewaert, directeur Joris Vandecasteele en Philippe Deleu van het directiecommité denken aan het comfort van Laurent Jourdain, boegbeeld van de parkwachters van Menen. © MM

Het bedrijf kreeg in het verleden al meerdere malen met niet alleen sluikstorters, maar ook inbrekers te maken. Mirom hoopt om met behulp van de beelden de daders te kunnen vatten. Op basis van de opnames werd al een GAS-boete uitgereikt aan een sluikstorter. Op hun nieuwe bus pronken de directieleden met parkwachter Laurent Jourdain. "Die sluikstorters vergeten soms dat iemand al dat stort wel degelijk moet opkuisen." De camera's bevinden zich op elk terrein op een andere plaats. Indien fysiek geweld gebruikt wordt tegen een parkwachter, kunnen de beelden ook als bewijsmateriaal dienen.

Mirom Menen gaat zelfs nog verder de digitale toer op en heeft webcams in elk park geïnstalleerd. Je kan een mogelijk vervelende aanschuifrij vermijden door de beelden te bekijken vooraleer je vertrekt richting het recyclagepark. Daarnaast moeten de bezoekers met de invoering van Diftar zich niet steeds meer per bezoek naar de betaalautomaten begeven. Via de betaalzuil kan nu een saldo opgeladen worden waarmee je na afwegen het park kan verlaten.

(MM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!