Minivoetbalploeg de Beurssjotters vieren 25-jarig bestaan

© JAN STRAGIER
Redactie KW

Café De Beurs in de Stationsstraat in Ledegem is al een aantal jaren gesloten, maar de minivoetballers die ook de Beurssjotters boven de doopvont hielden, voetballen nog steeds. In De Samenkomst in Ledegem vierden ze het 25-jarig bestaan van hun minivoetbalploeg.

“De bal begon te rollen toen we met een groep vrienden van de Chiro elke week samenkwamen in De Beurs om wat na te praten. Plotseling had iemand een idee om een voetbalploegje op te richten”, aldus Filip Vandenbroucke, die samen met zijn vrouw Ria Cokelaere, instond voor het feest. “Er werd besloten om een lijst op te hangen om iedereen de kans te geven om zich in te schrijven. Na nauwelijks één week konden we al twee ploegen samenstellen. We besloten ons in te schrijven bij de minivoetbalcompetitie van Rollegem-Kapelle. We traden aan in vierde klasse met opvallende lichtpaarse t-shirts.”

De groep van het begin bestaat nog altijd en veel spelers van toen zijn ook nog steeds regelmatig in de ploeg actief. Ze zien ook geregeld hun kinderen hun voetsporen drukken. De opvolging van de ploeg is dus verzekerd. (LDE)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier