Minister van cultuur Sven Gatz te gast op première Rousselaerse Revue

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Vrijdagavond was het na vier maanden repeteren eindelijk zo ver voor het gezelschap van de Rousselaerse Revue, de première van de revue ‘Kiekt in joen eigen tallore’ in zaal OCAR in Rumbeke.

Het amateurgezelschap speelde vrijdagavond de eerste voorstelling van een reeks van acht over de spelers van de Rousselaerse Revue die meespelen in Vlaamse televisiereeksen. De première werd een vip-avond met als belangrijkste gast, minister van cultuur Gatz. “Een jeugdvriend van mij die ik al 35 jaar ken en ook meespeelt in de revue, stuurde mij een sms om te vragen of ik niet naar de première wilde komen. Ik heb nu wat meer tijd in de paasvakantie dus ik wilde met plezier langskomen”, zegt minister Gatz.

Samen met de burgemeester van Roeselare, Kris Declercq en het schepencollege keek minister Gatz naar de revue waarin soms wel eens werd gelachen met de politiek. Dat vond Gatz zeker niet erg. “Ik heb goed gelachen. De spelers hebben duidelijk al heel wat ervaring op de planken en dat maakte het extra leuk om naar te kijken.” Of de minister volgend jaar terugkomt weet hij nog niet, dat zal afhangen van zijn agenda.

Minister van cultuur Sven Gatz te gast op première Rousselaerse Revue
© STEFAAN BEEL

Hele eer

Het amateurgezelschap is zeer vereerd met het bezoek van de minister. “Ik denk dat er maar weinig amateurgezelschappen zijn die kunnen zeggen dat ze de minister van cultuur over de vloer gehad hebben tijdens een voorstelling”, zegt Werner Van Branteghem, regisseur van de revue, trots. Maar dat minister Gatz in het publiek zat, gaf hem geen extra stress. “De enige stress die ik had was dat er spelers plots ziek zouden worden of om familiale redenen plots niet aanwezig konden zijn. Gelukkig is dat niet gebeurd.”

Dit jaar speelt de revue voor de 13de keer en dit naar jaarlijkse gewoonte in zaal OCAR in Rumbeke. Vroeger had de revue tien speeldata, nu zijn dat er nog acht. “Wij hebben op zondagen grote concurrentie van andere evenementen. Nu zondag bijvoorbeeld spelen wij niet omdat het dan Parijs-Roubaix is.” (SD)

Tickets

De volgende voorstellingen zijn op 7,13,14,15,18,20 en 21 april dit telkens om 20 uur behalve op zondag. Dan begint de voorstelling al om 15 uur. Er zijn nog steeds tickets te verkrijgen aan 14 euro. Voor tickets kan je terecht op het telefoonnummer 0476 58 27 92 of stuur een mailtje naar ruby.degryse@telenet.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier