Minister Schauvliege opent zeventiende Agro-Expo in Roeselare

De minister werd verwelkomd door de organisatie, van links naar rechts zien we Michel Vulsteke, Rik Decadt, burgemeester Luc Martens, André Debruyne, minister Joke Schauvliege en Rik Vanwildemeersch. (Foto Jos)
Peter Soete

Vlaams-minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege opende zaterdagochtend onder zeer grote belangstelling de zeventiende editie van Agro-Expo.

Gelegenheidsspreker André Debruyne verwelkomde de minister en vroeg haar meteen wat Vlaanderen kan betekenen in het door Europa getekende landbouwverhaal. De minister stak niet weg dat 2015 een moeilijk jaar is geweest en dat de uitdagingen in 2016 eveneens niet gering zullen zijn. Toch blijft ze in de toekomst van de landbouw geloven.

Al zal die er volgens haar totaal uitzien dan vroeger. De sleutelwoorden voor haar zijn duurzaamheid, zowel sociaal, economisch als ecologisch en differentiatie. De wereldconcurrentie is bikkelhard en Vlaamse land- en tuinbouwers moeten zich blijven onderscheiden met nieuwe producten en technieken. Zowel op korte als lange termijn ondersteunt de minister samen met haar diensten de land- en tuinbouwsector.

Agro-Expo duurt nog tot en met maandag 25 januari, van 10 tot 19 uur in Expo Roeselare.

Alle info: www.agro-expo.be.

(PS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier