Minister-president Bourgeois is nu ook BlueAssistant

Redactie KW

Minister-president Geert Bourgeois mag zich vanaf nu BlueAssistent noemen. Hij registreerde zich maandag tijdens een werkbezoek aan enkele bedrijven in West-Vlaanderen.

Op maandag 22 december bracht Geert Bourgeois werkbezoeken aan achtereenvolgens de Vlaamse Visveiling in Zeebrugge, Danis in Koolskamp en Westvlees in Westrozebeke. Het was daar dat hij kennis maakte met Simon, een van de eerste BlueAssist-gebruikers.

Ondertussen is Simon het boegbeeld geworden van de campagne die de vzw BlueAssist over Vlaanderen uitrolt, in een poging om zoveel mogelijk BlueAssistants te verzamelen.

BlueAssist is een app die is ontwikkeld voor mensen met een beperking, die moeilijk een eenvoudige vraag kunnen stellen. Met behulp van de BlueAssist kunnen zij de hulp inroepen van een medeburger. Hoe meer mensen zich als BlueAssistant registreren, hoe meer mensen BlueAssist ook effectief zullen gebruiken en des te mobieler de doelgroep wordt. Iedereen kan zich registreren als BlueAssistant. Meer info vind je op www.blueassist.eu

Met zijn registratie kan minister-president Bourgeois nu mensen met bijvoorbeeld een beperking of een taalbarrière op weg helpen als die een probleem hebben. BlueAssist wordt al gebruikt in enkele steden zoals Oostende en Antwerpen, maar wordt op dit moment uitgerold in heel Vlaanderen. Momenteel zijn er al ruim 16.000 assistenten.

(JRE)