Minister maakt kennis met projecten van De Korenbloem in Kortrijk

Er stond ook een bezoekje aan de ruwbouw voor Het Portiek op de agenda. © JVGK
Redactie KW

Vandaag kreeg woonzorgcentrum De Korenbloem in Kortrijk het bezoek van Vlaams minister van Financiën Bart Tommelein.

De directie en de raad van bestuur van De Korenbloem wilden de minister kennis laten maken met de algemene werking en de lopende projecten.

“Het Portiek is momenteel in aanbouw, de opening is eind dit jaar voorzien”, aldus directrice Michèle Desmet. “Het gaat om de renovatie van Villa Lauwers, waar een lokaal dienstencentrum komt, een dagverzorgingscentrum voor jonge mensen met dementie en een aantal woongelegenheden.”

Daarnaast is er nog het project De Pergola, waarvoor de bouwwerken normaal deze maand opstarten. “Er komen een nieuwbouw voor het dagverzorgingscentrum voor valide en zorgbehoevende ouderen, een centrum voor kortverblijf en een aantal woongelegenheden. Ook de renovatie van het Landhuis, een dagverzorgingscentrum voor ouderen dementie, is deel van het project.”

Financiering

Tijdens de gesprekken kwamen ook verzuchtingen aan bod. Zo werden de sterk verminderde Vipa-subsidies besproken. Michèle Desmet: “Er is een grotere zorggraad maar de financiering volgt niet. De personeelsnorm moet ook worden herzien in functie van aantallen én opleiding.” (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier