Minister Jambon heeft vertrouwen in gouverneur

Roel Deseyn. © Belga
Redactie KW

In de Kamer stelde Roel Deseyn deze namiddag enkele vragen aan minister Jan Jambon over de malaise binnen politiezone Vlas.

De Bellegemnaar, lid van CD&V, wilde van de vice-eersteminister weten wat hij ervan vond dat de burgemeesters van de zone (Vincent Van Quickenborne, Francis Benoit en Carine Dewaele) aan gouverneur Carl Decaluwé (CD&V) vroegen om te bemiddelen in de zaak. “Vincent Van Quickenborne kan als voorzitter van het politiecollege toch zelf bemiddelen? Maar hij schuift de hete aardappel gewoon door.”

Aan de minister van Veiligheid vroeg hij wat de precieze opdracht van de gouverneur is en of hij bevoegdheid om die opdracht te aanvaarden? “Is dit geen vraag voor comité P of de federale inspectie? Er is ook een syndicaal overleg op 22 juni: wordt dit overleg zo niet overbodig?”

“Alle kansen geven”

Minister Jambon hield het kort. “Ik wil eerst en vooral de bemiddelingsopdracht alle kansen op slagen geven. Als die niet tot een goed einde kan worden gebracht, zal ik wel ingrijpen.” Wordt dus vervolgd… (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier