Minister Hilde Crevits opent nieuw India-inleefatelier in Roeselare

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Studio Globo Roeselare opende dit weekend in aanwezigheid van minister Crevits feestelijk de deuren van het vernieuwde India-decor. Na 17 jaar intensief gebruik, kreeg het vernieuwde atelier een totale make-over.

Het atelier was na 17 jaar intensief gebruik meer dan versleten. Het oude decor werd eerst met de grond gelijk gemaakt en verrijst nu als een mooie feniks uit haar as.

In een samenspel tussen professionele decorbouwers, leerlingen in een technische opleiding bij het VTI Roeselare, het sociale reïntegratieproject Halte R, tientallen vrijwilligers en een geëngageerd team werd een nieuw decor ‘Mumbai’ opgebouwd. Ondertussen is het decor ingespeeld door een 60-tal klassen en zijn de laatste details op punt gesteld.

Niet alleen het decor heeft een nieuwe look, ook de inhoud van het inleefspel werd herwerkt. Zo speelt het scenario meer in op actuele vraagstukken rond religie, migratie en stadsvernieuwing. Het sluit ook beter aan op de nieuwe werkvormen in het onderwijs. Dat de vernieuwing veel erkenning en nieuwsgierigheid opwekt bij de scholen, blijkt uit de boekingen voor volgend schooljaar. Op drie kwartier waren alle beschikbare plaatsen voor het inleefatelier volgeboekt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier