Minister Gatz legt eerste steen van nieuwe jeugdinfrastructuur in Leffinge

Redactie KW

Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz zakte zaterdag af naar Leffinge om er de eerste steen te leggen van de nieuwe jeugdinfrastructuur: een gloednieuw gebouw in de Dorpsstraat dat onderdak moet bieden aan de Chiro en buitenschoolse kinderopvang.

Na het ontvangen van het label Kindvriendelijke Gemeente in het najaar van 2016 zet Middelkerke deze erkenning kracht bij met het optrekken van een nieuw gebouw voor de plaatselijke jeugd. Jeugdschepen Bart Vandekerckhove kondigde het begin van de werken aan. “Voor de Chiro betekent dit de start van een nieuw hoofdstuk en dat werd ook stilaan tijd. Ze kunnen nu verder werken binnen een aangepast kader. Daarnaast had de buitenschoolse kinderopvang nood aan meer plaatsen, wat op de oude locatie niet mogelijk was.”

Plattelandsbeleid

Burgemeester Janna Rommel-Opstaele benadrukte de centrale rol van het kind in haar gemeente. “We zijn bekend voor de zee, het strand en ons mooie hinterland, maar sinds enkele maanden ook als kindvriendelijke gemeente, een imago waarin we blijven investeren. In een gemeente die zorgt draagt voor haar kinderen is het goed leven en wonen voor iedereen.” Als gedeputeerde van de provincie West-Vlaanderen gaf Guido Decorte vervolgens uitleg over de toegewezen subsidies. “Het project ontving 150.000 euro, waarvan 50% bijgedragen werd door Europa en telkens 25% door Vlaanderen en West-Vlaanderen. Hiervoor moest het aan een aantal voorwaarden voldoen: het moet een multifunctioneel en kwaliteitsvol gebouw worden in een project dat gedragen wordt door de Leffingenaren. Bij de provincie besteden we binnen ons plattelandsbeleid veel aandacht aan leefbare dorpen en je merkt echt dat Leffinge leeft. Het is een bruisend dorp waarin dit project perfect past.”

Uitdaging

Ook Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz (Open VLD) tekende present. “Middelkerke bewijst dat het ontvangen label meer is dan woorden op papier. Het wordt omgezet in daden, waarbij alle partijen met het nodige overleg goed samenwerkten. Hier staat een heel tevreden minister. Qua jeugdbeleid behoort deze gemeente tot de top van Vlaanderen en ik daag jullie dan ook uit om deel te nemen aan de prijs voor Jeugdgemeente van het jaar.”

(HD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier