Mini Cooper-event trekt al tien jaar door Roeselare

Op de foto zien we Wannes Hanoulle, Els Vandenbulcke, Wim Van Hecke, Lieselot Debusschere, Stijn Catteeuw en Stephanie Herreman. (Foto SB) © (Foto SB)
Redactie KW

Op zondag 8 april vindt de 10de editie van ‘Driving With A Heart’ plaats. Een eersteklas gebeuren voor liefhebbers van Mini’s en rustgevende ritjes langs West-Vlaamse wegen. De Sint-Amandskerk fungeert dit jaar als vertrek- én aankomstplaats en op zaterdagavond vindt daar ook voor de eerste keer een ‘Quizing With A Heart’ plaats.

Dit evenement ontstond zo’n 10 jaar geleden, toen Brecht Staelens en Wannes Hanouille tussen pot en pint hun gemeenschappelijke passie ontdekten. “Van mij is die eerder toevallig ontstaan”, geeft Wannes (32) toe. “Het rijplezier is niet te evenaren. Vanaf het eerste moment dat ik het gaspedaal van die Mini mocht beroeren, was ik verkocht. De auto reageert werkelijk op elke beweging die je maakt. Als je nog nooit met een Mini hebt gereden, kun je je deze sensatie moeilijk voorstellen. Wij spreken in ons vakjargon vaak over ‘het pure go-cargevoel’.”

Tijdens de eerste editie in 2009 stonden er al 83 wagens aan de start en alle voorbije edities samen mochten deze autofreaks ruim 1.200 auto’s verwelkomen. “De eerste jaren vertrokken we vanuit een tent op de Botermarkt maar die locatie werd al vlug te klein. Het concept waarbij we telkens starten met een stevig ontbijt, een middagstop inlassen op de Kemmelberg, Knokke-Zoute of de luchtmachtbasis in Koksijde, met als afsluiter onze traditionele barbecue, lokte heel wat enthousiaste gelijkgestemde zielen. Deze chauffeurs rijden graag met een Mini Cooper maar de meesten hebben ook een persoonlijk verhaal te vertellen dat te maken heeft met kanker. Vandaar onze keuze voor dit goede doel. In die tien jaar werd een totaalbedrag van maar liefst 62.380 euro aan de Kom-op-tegen-kanker-stichting geschonken. De laatste jaren waren we genoodzaakt om bij 200 deelnemers een inschrijvingsstop in te lassen. Door het succes voelen we dat zo’n organisatie steeds zwaarder wordt. Vroeger waren we vrij in ons doen en laten maar eens je gaat bouwen en een gezin sticht, kun je er veel minder tijd in stoppen. De mogelijkheid bestaat dat dit initiatief in de toekomst slechts om de twee jaar plaatsvindt of dat we het kleinschaliger aanpakken”, vertelt Wannes met pijn in het hart.

Programma

“Op 8 april verzamelen we vanaf 10.15 uur voor het ontbijt in de Sint-Amandskerk. Er mag geparkeerd worden op de Moermanparking. Daar worden de deelnemers gebrieft over het verloop van de rit. De middagstop blijft voorlopig nog geheim. In de namiddag leidt het parcours ons dan richting Ingelmunster en Izegem waar we opnieuw te gast zijn in het Bierkasteel.” De organisatoren hopen rond 18 uur terug bij de vertrekplaats te zijn voor de afsluitende barbecue.

“Op de vooravond van DWAH staat er deze keer ook een quiz op het programma. Een leuke weetactiviteit met een gemiddelde moeilijkheidsgraad in het unieke kader van de ontwijde St.-Amandskerk. We mikken op een 35-tal deelnemende ploegen van vier personen. De deelnameprijs bedraagt 20 euro per ploeg en de opbrengst gaat ook integraal naar Kom-op-tegen-kanker. Uiteraard is er voor de winnaars een mooie prijs weggelegd”, lacht Wannes. (Koen Kerkaert)

Inschrijven voor de quiz kan via info@drivingwithaheart.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier