Middelkerke voert vrijetijdspas in

Redactie KW

De verschillende gemeentelijke vrijetijdsdiensten sloegen de handen in elkaar en komen nu met een vrijetijdspas naar buiten, een pas waarmee je gemakkelijker kan inschrijven voor tal van activiteiten.

De vrijetijdspas is een toegangs- en voordeelkaart voor alle vrijetijdsactiviteiten georganiseerd door de gemeente, zoals onder meer de speelpleinwerking, kampen of toneelvoorstellingen. Jeugdschepen Bart Vandekerckhove licht het initiatief toe. “De afgelopen vier jaar was de jeugdpas al erg succesvol en dat willen we ook uitbreiden naar de andere vrijetijdsdiensten. Je inschrijven, registreren en betalen kan vanaf nu op een uniforme manier en is eenvoudiger voor iedereen.”

Sociaal

Bovendien kun je met de pas korting krijgen op een aantal activiteiten of kan je vroeger boeken voor een evenement. “Je betaalt vijf euro voor de pas, maar het is de bedoeling om dat via die voordelen terug te verdienen”, aldus schepen van Sport Johnny Devey. Een overzicht van het volledige aanbod aan activiteiten is te vinden op middelkerke.grabbis.be. Er werd daarnaast ook een sociaal tarief aan de vrijetijdspas gekoppeld. “Mensen die er recht op hebben, krijgen een korting van 20% op de activiteiten verbonden aan de pas. Het is dus ook een sociale maatregel”, geeft schepen van Cultuur Michel Landuyt nog mee.

(HD – foto HD)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust