Middelkerke: “Ik wil dit delen met de andere poezendames”

Kathleen Titeca met haar vader Gilbert Titeca en moeder Monique Portier. (Foto PBM)
Redactie KW

Frankie Van Troostenberghe geeft als Krak de fakkel door aan poezendame Kathleen Titeca. “Ik ben heel blij voor mezelf, maar vooral ook voor de andere poezendames. Ik hoop dat wij er dankzij deze titel in slagen om de zwerfkatjes een nog beter bestaan te geven”, zegt Kathleen.

“Heel wat mensen kennen mijn inzet voor de zwerfkatjes en ik denk dat dit vele mensen heeft overtuigd om mij een stem te geven.”

“Toen ik mijn nominatie bekendmaakte op Facebook, heb ik enorm veel positieve reacties gekregen. Ik heb ook veel steun gekregen van mijn ouders. Mijn moeder stippelde een route uit en mijn vader ging van bus tot bus flyers ronddragen voor mij. Ik ben supertrots dat ik een jaar de titel van Krak mag dragen en delen met de andere poezendames Martine Pallemaerts, Martine Jonckheere, Marie-Christine Dehille, Diane De Greef, Lilian Bracke, Vanessa Van de Velde en Tamara Watty”, zegt Kathleen.

Ik hoop dat we dankzij deze titel de zwerfkatjes een nog beter bestaan kunnen geven

De familiefoto om bij dit stuk te plaatsen, wilde Kathleen met pa en ma, in het onderkomen dat ze inrichtte voor de katjes en met enkele katjes erbij.

“Toen ik mij in 2012 voor het eerst ontfermde over wilde zwerfkatten die vertoefden in de bunker vlak voor mijn woning, had ik nooit durven dromen dat het allemaal zo’n vaart zou lopen. We zijn gaan aankloppen bij de gemeente en sedertdien bestaat er een kattenbeleid in Middelkerke. Als we een verloren katje opmerken, melden we dat bij het gemeentebestuur. Eenmaal vastgesteld is dat het om een zwerfkat gaat, wordt het dier gevangen en op kosten van de gemeente onderzocht op ziektes. Als het gezond is, wordt het gecastreerd of gesteriliseerd en krijgt het bij ons de mogelijkheid om te recupereren. Daarna wordt de poes opnieuw uitgezet op de plek waar we ze hebben gevonden.”

Kattenbeleid

“We hebben een heel goede samenwerking met het gemeentebestuur en onze twee dierenartsen”, legt Kathleen uit.

“Vraag me niet over hoeveel katjes we ons al hebben ontfermd. Maar het zijn er veel hoor, wees maar zeker. We hebben ook een eigen Facebookpagina Zwerfkatjes Middelkerke waar heel onze werking te volgen is. Iedere poezendame heeft haar plaatsen die zij iedere dag bezoekt met eten voor de zwerfkatjes. Om wat geld in de lade te krijgen, breien we zelf poesjes die we verkopen op de rommelmarkten die we doen. Trouwens, mensen kunnen ons steunen door het schenken van kattenvoeding. Alles is welkom en ook verkoopbare zaken voor de rommelmarkt mogen ze ons bezorgen”, aldus de nieuwe Krak van Middelkerke.

(PBM)

Vragenrondje

Welke toekomstplannen heb je met de katjes?

“Ik wil hier zo lang mogelijk mee doorgaan. Mocht het mogelijk zijn misschien blijft dit wel een droom zou ik graag een klein kattenasiel opstarten. Ik hoop ook dat we nog meer helpers krijgen, het is echt wel zwaar wat wij doen. Waarom eens geen poezenheer erbij? Nu zijn het allemaal poezendames maar heren zijn ook welkom om mee te helpen want er komt er nogal wat hef- en sleurwerk kijken bij de kooien.”

Waarom hebben zoveel mensen gestemd voor jou?

“We treden zoveel mogelijk naar buiten met de poezendames, organiseren een wandeltocht, staan op rommelmarkten en maken alle activiteiten bekend via sociale media en kranten. Ik denk dat heel wat mensen stilaan weten wat we eigenlijk doen en ook de zin ervan inzien. Ik had wel niet verwacht dat ik de Krak zou worden maar kijk uit naar de huldiging met de andere Kraks.”

Waar wil je nog naartoe of wie wil je nog ontmoeten?

“Ik heb weinig tijd om op reis te gaan want ik kan mijn katjes niet in de steek laten. Als de gelegenheid zich voordoet, wil ik met mijn neefje en mijn nichtje wel eens op citytrip naar Rome of naar Canterbury. De Kattenstoet in Ieper wil ik ook nog eens zien. Ik zou ook eens een onderhoud willen met minister Ben Weyts over het kattenbeleid. Hij is goed bezig vind ik, maar ik zou hem nog een en ander willen uitleggen over ons kattenbeleid.”

Ben je een keukenprinses?

“Neen hoor, zelf maak ik niet graag eten klaar maar ik durf wel eens uit eten te gaan met mijn nichtje en dan kiezen we meestal voor Chinees, ik lust ook wel pizza of lasagne. En laat me niet voor een ijssalon passeren want ik ben zot van ijsjes. Niet enkel in de zomer maar ook in de winter.”

Bio

Privé

Kathleen (44) is de dochter van Monique Portier en Gilbert Titeca, is ongehuwd en woont in de Duinenweg.

Loopbaan

Kathleen werkte als administratief bediende bij Daikin en de politiediensten van Middelkerke en was ook aan de slag bij Familiehulp.

Vrije tijd

Al haar vrije tijd wordt opgeslorpt door haar acht eigen katten en de vele katjes waarover zij zich samen met de andere poezendames ontfermt. Vroeger ging ze graag op reis maar dat zit er nu niet meer in, de katten zijn haar enige passie geworden.