Michelin Bib Gourmand voor restaurant De Huifkar in Koksijde

Redactie KW

Nauwelijks een paar maanden nadat chef Ronny Venus, patroon aan het fornuis van restaurant De Huifkar aan de Koninklijke Baan 142, opgenomen werd als lid bij Euro-Toques België, werd hij bekroond met een Bib Gourmand in de prestigieuze gids Michelin, tot nader order nog steeds de nummer één onder vele culinaire gidsen.

“Dit is niet alleen een beloning en bekroning voor ons jarenlang hard werken, maar tevens een stimulans voor jongeren”, stelt gastvrouw Ann Hoflack, die bijzonder gelukkig is met de toekenning. Sinds zoon Bas mee aan het fornuis staat met zijn vader Ronny – al meer dan veertig jaar een van de koplopers aan de Westkust – waaien naast klassieke waarden ook nieuwe ideeën door de keuken. Bas Venus stapt in de sporen van zijn vader en weet zich al enkele jaren bijzonder verdienstelijk te maken aan het fornuis. Intussen zorgt gastvrouw Ann voor een vlekkeloze bediening in de zaal, wat het familieplaatje compleet maakt.

Toppers in het bord

Restaurant De Huifkar maakt zich al decennialang bijzonder populair met een reeks heerlijke visschotels. Toppers zijn alvast de kabeljauwbereidingen, de smakelijke sint-jakobsnootjes en zonder enige twijfel de succulente kreeft met citroenboter, waarvoor chef Ronny tekent. Intussen heeft zoon Bas de knepen van het vak al flink in de vingers.

Vleeseters kunnen zich verheugen op een super malse côte à l’os al is de klassieke steak met friet ook niet te versmaden. In het wildseizoen zijn Ronny en Bas op hun best met fazant, patrijs of reebok. De onomkeerbare troeven van het huis zijn evenwel smaakvolle royale porties tegen democratische prijzen.

(GK)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Wekelijks Nieuws Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier