Michel Burny en Yvette Linthoudt vieren hun diamanten bruiloft in Veurne

© JTYV
Redactie KW

Op zaterdag 9 juli vierden Michel Burny en Yvette Linthoudt samen met twee van hun drie dochters hun diamanten bruiloft in Veurne.

Om 11 uur werden ze ontvangen door burgemeester Peter Roose, die het diamanten koppel een geschenk van de stad Veurne en het Koninklijk Hof overhandigde.

Het diamanten paar, dat nu in de residentie Berkenhof woont langs de Brugsesteenweg, heeft een heel parcours afgelegd om uiteindelijk in Veurne de herfst van hun leven samen te beleven. Het tweetalige paar komt af en toe even tot rust in Zwitserland bij twee van hun drie dochters. Michel en Yvette leerden elkaar zeer jong kennen. Michel was woonachtig in Wallonië en Yvette had Vlaamse roots.

Onverwoestbaar

Ondanks de taalperikelen is het een onverwoestbaar koppel gebleven. Gedurende zijn militaire dienst, waar Michel bij de marine was ingelijfd, werd het koppel even gescheiden, maar niet voor lang echter, want ook nadien bleven ze trouw aan hun steeds groeiende liefde voor elkaar. Het koppel liet geen enkele gelegenheid voorbijgaan om samen met familie en vriendenkring feest te vieren. Yvette zorgde telkens voor lekkere hapjes die de genodigden uitermate wisten te waarderen.

Michel kijkt terug op een rijke loopbaan in de journalistiek bij de krant ‘Le Soir’. Hij was er een tijdlang mee verantwoordelijk voor de boekhouding maar artikels maken over allerlei motorsporten boeiden hem uiteindelijk veel meer. Ondanks de lange dagen als sportjournalist wist hij steeds zijn beroep met het familiaal leven te verzoenen. Zo waren dan ook de vakantieperioden heilig voor de familie. Twee van de drie dochters vestigden zich in Zwitserland.

Michel Burny is geboren in Mont-Saint-Guibert op 4 maart 1933. Yvette Linthoudt zag het levenslicht in Londerzeel op 17 oktober 1934. Ze huwden in vorst op 9 juli 1956. Ze hebben drie dochters en vijf kleinkinderen.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier