Meulebekenaar viert tienjarig bestaan van legobeurs Brick Tricks

John Van Schie en Peter Nuyttens. © Foto Luc
Redactie KW

Brick Tricks, de legobeurs die jaarlijks op de agenda staat in de Europastad en het geesteskind is van Meulebekenaar Peter Nuyttens en zijn echtgenote Valerie, beleeft zijn tiende editie. Meteen een jubileum dat op zaterdag 3 en zondag 4 februari in Het Reuzenhuis in de Gruuthusestraat 90 in Tielt feestelijk gehouden wordt.

Initiatiefnemer Peter Nuyttens is al jaren in de ban van de magische legosteentjes. “Lego is meer dan ooit hot”, reageert hij. “Zowel bij de jongeren als bij het oudere publiek is de aantrekkingskracht van het speelgoed, dat al meer dan een halve eeuw oud is, nog steeds enorm groot. Jaarlijks komen er nog boeiende, educatieve en ontspannende bouwpakketten op de markt. Wat Lego juist zo aantrekkelijk en verleidelijk maakt, is dat de speelgoedfabrikant mee met de tijd geëvolueerd is. Lego City en Lego Creator openen de deuren van een architecturale wereld, waarbij bekende bouwwerken op schaal worden nagebouwd. Lego Technic en Mindstorms brengen ons in de boeiende wereld van robotica, bestuurbare en programmeerbare bouwsels.”

“Voeg daarbij nog de populaire film- en stripfiguren zoals Batman, Ninja’s en Star Wars die de fantasie van de legobouwers nog eens extra stimuleren. Je kan dus gerust stellen dat je eigen creativiteit de enige limiet is. Bouwen met Lego is zowel voor mij, mijn echtgenote als voor onze drie zonen Miguel, Cédérique en Timmy een gemeenschappelijke, heerlijke passie.”

Engelse eyecatcher

Wat brengt Brick Tricks 10? “Deze tiende editie is voor ons het ontegensprekelijke bewijs dat Lego meer dan ooit leeft”, zegt Peter. “Hadden we vorig jaar 40 deelnemers, dan zijn er dit jaar maar liefst 52 exposanten uit binnen- en buitenland. We verwelkomen bouwers uit Nederland, Duitsland en Engeland. De Engelsen brengen iets heel speciaals naar België, een ware eyecatcher die we nu nog als verrassing willen houden.”

Centraal in de tentoonstellingsruimte staat een heus dorp met een monorail die alles doorkruist. “Er is een dierentuin, een volledige kermis, je bezoekt het Centraal Station in Amsterdam en het Atomium. Om met de sportactualiteit aan te knopen, komt het veldrijden aan bod in de vorm van twee mooie mozaïeken van Wout van Aert en Sanne Cant. Verder kan je workshops volgen en kunnen de bezoekers van de gezellige drukte genieten in het cafetaria.”

Voor Peter is de tiende legobeurs de laatste die hij zelf als initiatiefnemer organiseert. Geen nood echter, want er is al opvolging voorzien en Peter en Valerie blijven op de achtergrond meewerken. Toch is het voor beiden een emotioneel moment. “Onze legobeurs is op dit moment de langstlopende in België. Tien jaar geleden was het echt knokken om met een dergelijk project van start te gaan. Dankzij onze goede Nederlandse vriend John van Schie, die ik jaren geleden ontmoette tijdens Legoworld in Zwolle, en met de medewerking van de mensen van Het Reuzenhuis konden we onze droom verwezenlijken. We zijn ervan overtuigd dat onze opvolgers met evenveel enthousiasme en dynamisme zich van hun taak zullen kwijten.”

Brick Tricks 10 vindt plaats op zaterdag 3 februari van 10 tot 18 uur en op zondag 4 februari van 10 tot 17 uur in Het Reuzenhuis, Gruuthusestraat 90 in Tielt. De toegang bedraagt 1 euro.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier