Meulebeke zoekt partner voor uitbating van woonzorgcentrum

14/04/17 om 10:46 - Bijgewerkt om 10:45

De OCMW-raad van Meulebeke lanceert een open oproep naar kandidaten om samen met het gemeente- en OCMW-bestuur het woonzorgcentrum uit te baten.

Meulebeke zoekt partner voor uitbating van woonzorgcentrum

© Getty Images/iStockphoto

"Gezien de beperkte schaalgrootte, de verouderde gebouwen en het ontbreken van voldoende subsidies vanwege de Vlaamse Regering is het op termijn niet langer haalbaar om het woonzorgcentrum met 44 woongelegenheden verder autonoom uit te baten", laat de gemeente weten in een persbericht. "Daarom zoekt de bestuur nu naar een geschikte partner om samen binnen een PPS-project het woonzorgcentrum met méér woongelegenheden verder uit te baten. In de open oproep werden een aantal noodzakelijke voorwaarden opgenomen in het belang van het personeel én in het belang van de Meulebekenaren: garantie om de tewerkstelling en de arbeidsvoorwaarden van het huidig personeelsbestand te behouden, minimaal de huidige capaciteit aan woongelegenheden van het OCMW te realiseren op het grondgebied van de gemeente Meulebeke tegen 2020, de partner moet een inbreng doen én het gemeente- en OCMW-bestuur moet nauw betrokken blijven bij de werking én de partner moet vertrouwd zijn met de lokale ouderenzorg, mag geen winstoogmerk hebben en moet voldoende stabiel zijn. Met de formalisering van deze voorwaarden voor een samenwerking, komt het gemeente- en OCMW-bestuur tegemoet aan de mogelijke bezorgdheden van het personeel en wil het de toekomst van een woonzorgcentrum in Meulebeke garanderen."

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!