Meulebeke is pilootgemeente voor ondergrondse glascontainers

We zien v.l.n.r. Danny Bossuyt, Luc Vullers, Piet Seynaeve, Dirk Verwilst, Frank Bulcke, Katrien Seys en Rita De Costere. © Luc
Redactie KW

Meulebeke is een van de zes pilootgemeenten waar de afvalintercommunale IVIO gestart is met het plaatsen van ondergrondse glascontainers. Nog voor de start van de zomervakantie kunnen die in gebruik genomen worden.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat er in de elf aangesloten IVIO-gemeenten in totaal 22 ondergrondse glascontainers worden geplaatst. De nieuwe containers zijn te herkennen aan de twee inwerpzuilen, een voor wit glas en een voor gekleurd glas. “De keuze voor ondergrondse glascontainers is gemakkelijk verdedigbaar“, aldus Frank Bulcke, algemeen directeur van IVIO. “Eerst en vooral veroorzaken ze minder geluidshinder, visueel ogen ze aantrekkelijker dan de glasbollen, ze nodigen niet meer zo gemakkelijk uit tot sluikstorten en ook rolstoelgebruikers kunnen voortaan gemakkelijker het glas zelf deponeren. De totale investering bedraagt 201.190 euro.”

IVIO maakt ook bekend dat de strijd tegen het sluikstorten, onder meer door het inzetten van camerabewaking, verdergezet wordt.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier