Meubeltjes met originele make-over verkocht op Grooote Veiling in Kortrijk

Redactie KW

Omdat Stal 13 ook deelneemt aan Interieur Extra in Kortrijk, organiseerden Peter Vermeulen en zijn ploeg voor de tweede keer een ‘Grooote Veiling’.


Deze vond plaats op donderdagavond 23 oktober op het tijdelijk adres aan de Overleiestraat, waar de buitenkant met foto’s al in het oog springt. Stal 13 is een sociale opknapperij in de Sint-Janslaan, waar meubelen een originele make-over krijgen. In het creatief atelier vind je een gevarieerd en betaalbaar aanbod aan ‘pièces uniques’. Wat er gemaakt wordt, hangt af van de stukken die bij Stal 13 binnengebracht worden.

Donderdag vond er de tweede Grooote Veiling plaats. De bar aan de Overleiestraat was al open om 14 uur. De stukken konden de hele namiddag bezichtigd worden. Verschillende scholen kwamen ‘s namiddags een kijkje nemen.

Ludieke veiling

Er worden 13 originele stukken geveild. Vooraf kon je die al bekijken op Facebook. Zo is er onder meer een rolstoel die een televisiekast wou zijn, en een nachtkastje dat liever het licht ziet.

Meubeltjes met originele make-over verkocht op Grooote Veiling in Kortrijk


De veiling werd voor de tweede keer geleid door veilingmeesters Gino en Ginette, neergezet door de Belgische Wouter en de Nederlandse Karlijn van gezelschap Productions en zonen vzw uit Gent, die veel met Bolwerk uit Kortrijk samenwerken. Het veilen gebeurde op een theatrale wijze. “Wij vinden een sociaal artistiek project fijn om te doen. Per artikel weten wij hoeveel Stal 13 wil verdienen, en we beginnen met een prijs daar juist onder. De prijzen beginnen hier belachelijk laag.”

De stukken die niet zouden verkocht zijn, worden later geveild in de Meubelfabriek in Gent, waar Productions en zonen vzw gevestigd is.

(EDB – foto’s EDB)