Meter Sabine Hagedoren doopt gloednieuwe multifunctionele vaartuig van VLOOT

Meter van de Sirius Sabine Hagedoren bij doop samen met burgemeester JohanVande Lanotte minister Ben Weyts en directeur VLOOT Johan Onraedt © Foto ML
Redactie KW

De Sirius zal ingezet worden voor reddingsoperaties, brandbestrijding op zee, olieveegoperaties, maar zal ook hydrografische en hydrologische metingen uitvoeren, boeien onderhouden, toezicht houden op de visserij en dienst doen als opleidingsvaartuig.

Vrijdagmiddag werd in Oostende de Sirius gedoopt. Het gloednieuwe multifunctionele vaartuig van VLOOT. Meter is weervrouw Sabine Hagedoren.

Het 45-meter lange vaartuig werd gebouwd door de Franse scheepswerf Socarenam uit Boulogne-sur-Mer. Het kan een snelheid ontwikkelen van 13 knopen en is uitgerust met een ingebouwde gyro die garant staat voor stabiele en erg snelle hydrografische metingen van hoge kwaliteit. En het vaart zoals alle andere vaartuigen van VLOOT, de rederij van de Vlaamse overheid die zo’n 45 boten en schepen in de vaart heeft, op zwavelarme brandstof. De Sirius heeft zoals de meeste vaartuigen van VLOOT Oostende als thuishaven.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier