Metalconcert bracht 4.000 euro op voor het Kinderkankerfonds

De Metalfanaten overhandigden 4000 euro aan het Kinderkankerfonds van prof. Yves Benoit. (Foto MVD)
Redactie KW

In het gemeentehuis overhandigden de organisatoren van de metalconcerten, een opbrengst van 4000 euro aan prof. Yves Benoit van het Kinderkankerfonds.

Burgemeester Claude Croes verwelkomde en wees op de puike voorbereiding van de concerten. “Ik moet er meteen bij vertellen dat er nooit klachten waren van de buren op de plaats waar de concerten plaatsvonden.” Brecht Debrouwere van de organisatie vertelde over de vorige edities en zei dat er in totaal voor 31.000 euro aan het Kinderkankerfonds werd geschonken. “Dit is 4.000 euro en tijdens de avonden hebben wij een ploeg van 32 vrijwilligers om alles te organiseren en in goede banen te leiden. Wij zijn al druk aan het plannen voor de tiende editie in november 2018.”

Prof. Benoit dankte en herinnerde aan zijn verbondenheid met Deerlijk. “Ik groeide hier op, heb hier mijn familie en vele vrienden. De laatste maanden mocht ik hier verschillende malen komen voor een cheque. Ik denk aan de scholen, de studenten van Moeder Deerlijkse en de scouts: mooi!” Hij vertelde ten slotte over de verschillende initiatieven van het KKF: “Wij omkaderen de kinderen die kanker hebben o.m. ook met Koester (thuiszorg) en verzorgen ook animatie bij de zieke kinderen thuis. ” (MVD-Foto MVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier