Met mountainbike door Kameroen voor goede doel

Redactie KW

Wim Doise gaat naar Kameroen voor de mountainbiketocht Vélo Afrique. Met het deelnamebedrag investeert de organisatie in een schooltje.

Vélo Afrique is een project van ‘Bonjour Afrique’, een organisatie die fondsen inzamelt om scholen te bouwen in Afrikaanse landen. “Naar Kameroen gaan we met 33 sportievelingen, begeleid door een team met dokter, kinesist, materiaalmeester, enz… We vertrekken op 6 maart naar Douala. Daarna rijden we nog drie uur met de bus naar de startplaats van de mountainbiketocht. We verblijven ginder van 6 tot 16 maart en overnachten in tenten, bij burgers of in scholen in de dorpen. De mountainbiketocht telt 8 ritten, in totaal 539 kilometer. De aankomst van de vierde rit bevindt zich in Foumbot. Het is daar dat de organisatie een schooltje wil bouwen. Het deelnamebedrag van 1500 euro gaat al naar de opbouw, maar Wim organiseert nog meer activiteiten om geld in te zamelen.”

Activiteiten

“Ik organiseerde al een wijnverkoop, een ontbijt en een spinningavond. Op vrijdagavond 6 februari vindt dan een spaghettiavond plaats in zaal Lindelei. Iedereen is welkom vanaf 18.30 uur. Een portie spaghetti met aperitief kost 11 euro voor volwassenen en 7 euro voor kinderen onder de 12 jaar. Je kunt daarvoor inschrijven tot en met 3 februari via wimdoise@hotmail.com.” Het sponsorgeld gaat integraal naar de bouw van het schooltje in Kameroen. De reiskosten worden door hem zelf betaald. (IB – Foto CLY)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Weekbode Izegem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier