Met meer dan 700 op het Feest van de Vrijwilliger in Tielt

© Foto WME
Redactie KW

Meer dan 700 deelnemers waren in de Europahal aanwezig op het Feest van de Vrijwilliger. Het stadsbestuur zette zo de talrijke verenigingen en bijhorende vrijwilligers in de bloemetjes. Het feest paste perfect in het themajaar 2018 ‘Tielt Verenigt’.

Leden van de brandweer: Patrick Vanderwee, Maxim Wullaert, Tom Van Ryckeghem, Sven Volcke, Steven Lampaert, Stephan De Smet, Frederick Harinck, Glenn Maes, Heink De Winter, Claudine Van Tieghem, Sam Vander Cruyssen en Danny De Marrez. Seppe De Pypere ontbreekt.

Met meer dan 700 op het Feest van de Vrijwilliger in Tielt
© Foto WME

Leden van verschillende verenigingen Fietswijs Tielt, seingevers, Eurokaarting: Eddy Vanden Abeele, Roger Debouvere, Joost Lambert, Augstin Demeyer, Simon Buyck, Gilbert Minne en Willy Debacker.

Luc Verstraete (Sarto TV): “Meer vrienden door verenigingen”

Met meer dan 700 op het Feest van de Vrijwilliger in Tielt
© Foto WME

Luc Verstraete (67) is al jaren een van de gezichten achter Sarto TV. “Vrijwilliger zijn en je inzetten voor anderen is iets wat er bij mij al van in mijn jonge jaren inzit. Alles begon bij dat eerste engagement in de jeugdbeweging en tot op vandaag ben ik nog altijd in zes verschillende verenigingen actief. Ik geniet ervan om te zien hoe het verenigingsleven je kennissenkring kan verruimen. Het doet trouwens plezier te zien dat jonge gasten die positieve ingesteldheid ook meedragen. Het kan soms belastend zijn. Als trotse Tieltenaar ben ik heel blij dat ik links en rechts een steentje kan bijdragen.”

Veerle De Clercq (Femma Fatale): “Inzet van thuis uit meegekregen”

Met meer dan 700 op het Feest van de Vrijwilliger in Tielt
© Foto WME

Veerle De Clercq (32) is mama van twee jonge kinderen en ondanks haar voltijdse job weet ze toch nog de nodige tijd vrij te maken om zich actief in te zetten binnen Femma Fatale Tielt. “Het is even wat afspraken maken op het thuisfront, maar met een man die mij volledig steunt, is dat niet echt een groot probleem. We verdelen gewoon de huishoudelijke taken, waardoor er voldoende ruimte is om me binnen Femma Fatale in te zetten voor de algemene communicatie en eveneens wat ondersteuning te geven bij het financiële luik. Als kind zat ik in de KSA en ook mijn ouders waren heel actief.”

André Vandeputte (vrijwilliger): “Wat meer groen in ons leven”

Met meer dan 700 op het Feest van de Vrijwilliger in Tielt
© Foto WME

Nog maar vijf jaar geleden verhuisde André Vandeputte (80) vanuit de Kasteelstraat naar het appartement naast het Vijverhof. “De mensen van het OCMW waren bezig om de aanwezige bloembakken aan de gevel te onderhouden en als gewezen leraar tuinbouw aan onder meer het VTI in Tielt kon ik niet staan toekijken. Door mijn achtergrond was het groenonderhoud van zowel de bloembakken vooraan, maar ook het grasperk achteraan het Vijverhof een gedroomde bezigheid. Het zijn misschien maar kleine dingen, ik geniet ervan dat ik mensen kan laten meegenieten van het groen.”

(WME)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier