Met meer dan 1.000 bezoekers op 8ste editie van de Foute Fuif in Bredene

Redactie KW

De ondertussen legendarisch geworden Foute Fuif vond dit jaar plaats op zaterdag 8 november. Vanaf 21 uur was het MEC Staf Versluys de plek om helemaal fout te gaan.

Al voor het achtste jaar op rij toverde de organisatie het MEC Staf Versluys om in een originele fuiftempel. De Foute Fuif is een vaste afspraak geworden voor wie het goede doel een warm hart toedraagt en tegelijk lekker uit de bol wil gaan. De vele fuifnummers hadden hun beste verkleedpak uitgekozen. Want dat maakt de Foute Fuif zo origineel: topkostuums met een hoog m’as-tu-vu-gehalte. Wie fout gekleed ging, kwam er overigens in voor slechts 7 euro. Na de succesvolle edities van de voorbije jaren konden ze dit jaar opnieuw meer dan 1.000 foute feestvierders noteren.

Voor het goede doel

Lekker fuiven was één aspect, maar de fuif wordt vooral georganiseerd om geld in het laatje te brengen voor het goede doel. De voorbije jaren mochten diverse liefdadigheidsorganisaties zoals ‘Artsen zonder Grenzen’ en ‘Unicef’ van de opbrengst genieten. Meestal betrof dit duizenden euro’s.

Playlist bepalen

Feestvierders konden ook zelf bepalen op welke muziek ze wilden dansen. Dat deden ze door hun persoonlijke foute top tien van nummers samen te stellen en vooraf in te sturen. Aan de hand daarvan werd de top 30 van de foutste nummers opgemaakt. Het is dan ook niet moelijk te geloven dat het feestje tot in de vroege uurtjes heeft geduurd. (JCB/Foto JCB)