Met duizenden op de afspraak voor een gratis maaltijd in Brugge

Redactie KW

Met duizenden waren ze deze middag: de mensen die in het Koning Albert-1 park van Brugge in twee rijen stonden aan te schuiven voor een gratis maaltijd.

De ene rij was voorbehouden voor een bord met Noordzeevis en een andere voor een vegetarische groenteschotel. Aan iedereen werd gevraagd om een eigen bestek mee te brengen. Voor de rest zorgden de initiatiefnemers. Leerlingen van Spermalie hielpen de producten versnijden en chef-kok Pieter Lonneville van Tête Pressée had de algemene leiding. Alles kaderde in de tweedaagse project van het Europees FSC (Food Smart Cities for Development).

Vandaag en morgen is er nog de streekproductenmarkt Local heroes in de Stadshallen. Hier worden de bezoekers begroet door een dertigtal producenten die je de mogelijkheid geven om overheerlijke, gezonde en verse producten aan te kopen, recht van bij hen, zonder tussenschakel en aan eerlijke prijzen.

Heel wat lokale gastronomische chefs zullen tijdens de streekproductenmarkt aan de slag gaan met de producten van de deelnemende landbouwers en er overheerlijke creaties mee bereiden.

(MDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier