Met deze tien tips maak je van jouw huwelijk een feest

Redactie KW

In Kortrijk Xpo vindt dit weekend de trouw- en feestbeurs ‘Wij Trouwen’ plaats. Verliefde koppeltjes die samen met familie en vrienden inspiratie wensen op te doen voor hun mooiste dag, kunnen er terecht. De beurs werd dit jaar ook opengetrokken naar alle feesten, welke de reden van dit feest ook moge zijn. KW.be ging eens neuzen en kwam terug met tien tips voor jouw huwelijk. Zondag 25 januari kan je nog op de beurs terecht.

Doe eens zot! Trouw als een pin-up

1

Naast Goedele zien we ook ook Tatijana Culumarevic op de foto die in de winkel in Brussel werkt.
© EDB

In een origineel kader kunnen mannen bij Café Costume, die ook een winkel heeft in Kortrijk, een pak laten maken naar hun eigen keuze. Van stof tot knopen en voering kan zelf gekozen worden. “Je kan zelfs kiezen voor een pin-up voering”, vertelt Goedele Verrecas, die in de winkel in Kortrijk verantwoordelijk is. In een gebouw van kunstwerkstede De Coene, met een origineel interieur en veel leer, voelen mannen zich op hun gemak om de ideale outfit te kiezen.

Leg de mooiste dag van je leven vast in een videoclip

2

Met deze tien tips maak je van jouw huwelijk een feest

Zaakvoerder Francis Bruyninckx uit Oostende creëert digitale albums.
© EDB

iWedding.be zorgt voor een digitaal album, dat te bekijken is op smartphones, tablets, computers en TV. Het album omvat foto’s, beelden, teksten, muziek, animaties en grafische elementen. Zaakvoerder Francis Bruyninckx uit Oostende vertelt trots dat hij momenteel de enige is die dit aanbiedt. De studio’s zijn in Maldegem gelegen. Daar worden reportages gemonteerd. Bij iWedding.be biedt men zowel digitale albums, foto- als videoreportages aan. Er is ook een pre-wedding-shoot, een DTP-ontwerp voor de uitnodigingen, en videoclips voor je website en sociale media zijn ook mogelijk. Er wordt samengewerkt met professionele visagistes en haarstylistes.

Trouw in een theaterzaal. De hoofdrol heb je sowieso al…

3

Met deze tien tips maak je van jouw huwelijk een feest

Break a leg!
© EDB

‘t Colisée uit Blankenberge is een kusttheater, die verschillende artiesten naar de kuststad brengt en geanimeerde avonden organiseert in de theaterzaal. Dit gebeurt tijdens de zomermaanden juli en augustus. Tijdens de andere maanden, kan je je trouw- of ander feest laten plaatsvinden als je in een heuse theaterzaal wilt feesten. De locatie is weer heel uniek, je hebt er de keuze om je feest of fuif in de theaterzaal of het theatercafé te organiseren.

…Of in een kapel.

4

Met deze tien tips maak je van jouw huwelijk een feest

Jonah Muylle van De Schaduw en Het Sacrament bij zijn champagne- en Duvelboom.
© EDB

Vzw de Schaduw biedt in cultuurkapel De Schaduw in Ardooie een gevarieerd cultuurprogramma aan. Sinds kort is Jonah Muylle ook begonnen met Het Sacrament in Rumbeke. Je kan beide plaatsen afhuren voor recepties, privé-aangelegenheden, socio-culturele activiteiten, feesten,… In deze voormalige kapellen, die een hedendaags accent kregen, is de intieme sfeer al een zekerheid op zich. Jonah, die als muziekprogrammator van Cultuurkapel De Schaduw al zeer gepassioneerd is door muziek, kan er ook zijn diensten als dj aanbieden.

Zorg voor een overweldigende portie klank en licht

5

Met deze tien tips maak je van jouw huwelijk een feest

Een streepje muziek is altijd welkom.
© EDB

Hofnar is niet zomaar een dj voor jouw feest. Dit entertainmentbureau zorgt voor een ruim concept aan van podiumopbouw, live-bands, acts, optredens… “Een feest is niet altijd meer in een klassieke feestzaal”, luidt het. “Wij brengen met technische ondersteuning en professioneel materiaal elk evenement tot leven met klank en licht.

Wrijf je in… Euh, verras je gasten met lekkere chocolade

6

Met deze tien tips maak je van jouw huwelijk een feest

Peter Messely uit Langemark zorgt voor een chocolade-tintje op je feest.
© EDB

Peter Messely uit Langemark heeft verschillende concepten met chocolade voor op een feest. Bij zijn bedrijf Xolato kan je chocolade ‘beleven’ tot en met. Je kan er een chocoladefontein mét een chef erbij huren. Naar wens kan je fruit of snoep onder de chocolade houden. Er worden chocoladeboxen verkocht, die kunnen meegegeven worden met de gasten als aandenken. Daar heb je nog de keuze tussen verschillende soorten chocolade. Er is een ‘chocolate game’, waar er een foto of tekst van het bruidspaar of de firma op kan komen en dat ook kan dienen als bedanking.

De meest originele bedanking vonden wij toch wel dat het bruidspaar een foto kan laten nemen. Aan de hand van de foto wordt een moule gemaakt, om er chocolade in te smelten. Het bruidspaar kan dus hun eigen gezicht laten maken in chocolade en dit meegeven met de gasten. Xolato organiseert ook workshops en vrijgezellenfeestjes met chocolade.

Waarom nog wachten om te feesten? Zorg dat je overal drank hebt!

7

Met deze tien tips maak je van jouw huwelijk een feest

Sebastien Peene en Bettina Cleo maken cocktails à la minute.
© EDB

Wie zijn gasten graag verrast aan het stadhuis of aan de kerk, kan een beroep doen op Jef’s bar uit Oostende. Sebastien Peene en Bettina Cleo maken cocktails à la minute in hun mobiel vintage bar. Op een originele manier en gekleed zoals in de jaren ’50 geven ze een touch aan een feest of op een receptie. Naast cocktails serveren ze ook cava, champagne, prosecco, wijn en gin.

Lijkbleek van de zenuwen? Haal je ‘eigen bruin’ snel naar boven

8

Met deze tien tips maak je van jouw huwelijk een feest

Met deze spray heb je meteen een mediterraan tintje.
© EDB

Op de beurs kan je ook de spray van Curasano uit Anzegem eens uitproberen. Zij verkopen hun producten via webshops of bij de betere kappers of beautysalons. De Curasano Spraytan laat het eigen bruin sneller naar boven komen. Dit natuurlijk product dat snel en zonder vlekken droogt, geeft de feestvierders een mooie gebruinde tint, die vijf tot zeven dagen blijft.

Een glaasje op? Laat je flitsen!

9

Met deze tien tips maak je van jouw huwelijk een feest

Dorien Weyler en Dennis Scheyvaerts probeerden al eens de flitspaal uit.
© EDB

Verschillende bedrijven bieden flits- en praatpalen aan zodat de gasten op een feest een mooie herinnering overhouden aan het feest. De Flitspaal/De praatpaal uit Kortrijk laat je de keuze. De gasten kunnen een foto laten nemen voor een flitspaal, al dan niet met attributen en krijgen onmiddellijk een strookje met foto’s van zichzelf op het feest en een foto van het bruidspaar. Dit dient ook onmiddellijk als bedankje voor de gasten. Bij de praatpaal kunnen de gasten een persoonlijke videoboodschap inspreken. De Kortrijkse firma kan ook zorgen voor feestviltjes waarop de gasten het bruidspaar een goede raad kunnen meegeven.

Maar vooral… Jaag nog eens goed het varken in de bietjes

10

Met deze tien tips maak je van jouw huwelijk een feest

Jelle Deruyver en Joran Vuye, beiden van Domaine de Jaurieu, laten Peter Buyze uit Zwevegem nagelen.
© EDB

Niet alleen het huwelijksfeest moet in orde zijn, maar ook het vrijgezellenfeest is iets wat je je leven lang moet onthouden. Bij Domaine de Jaurieu in Celles (bij Ronse) kan je terecht voor je huwelijksfeest, maar ook voor de organisatie van vrijgezellenfeesten. Je kan er kiezen voor avontuur met professionele begeleiders. Overnachting wordt er aangeboden in de B&B.

(edb/foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier