"Met de vechtlust van Emma naar top van de Ventoux"

14/07/17 om 11:00 - Bijgewerkt op 13/07/17 om 11:19

"Emma was een vechter. Wij willen met diezelfde spirit de Mont Ventoux beklimmen. Al heeft niemand van ons een topconditie." Nico Depoorter wil de levenslust van zijn overleden dochter Emma eren met een sportieve prestatie. "Tegelijk zamelen we geld in voor het Kinderkankerfonds. In september zal ik de berg opfietsen samen met zeven vrienden en familieleden die Emma gekend hebben en voor wie haar strijdlust aanstekelijk werkte."

Emma was amper zeven jaar toen ze ziek werd. "Ze had al een tijdje last van hoofdpijn, maar de huisarts kon geen diagnose stellen", legt Nico uit. "Tot we uiteindelijk bij een dokter terechtkwamen die haar evenwichtsstoornissen testte. Hij verwees ons meteen door naar het UZ Gent." Nico, zijn vrouw Tania en hun gezin werden er goed opgevangen, maar dat maakte de klap niet minder hard: Emma had een hersentumor. "Ze werd er meteen geopereerd", vertelt Nico. "Het bleek medulloblastoom, een agressieve variant. Ondanks een doorgedreven behandeling is ze na zeven maanden spijtig genoeg overleden."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!