Met 1005 op recordpoging voor ‘De grootste santé’ in Deerlijk

Zes van de 1005 genieters: Dominique Derycke, Niels Vandebuerie, Matthias Deconinck, Bart Bulckaen, Dieter Bekaert en Regine Bekaert © MV
Redactie KW

De Statiewijk was vrijdagavond goed op weg om een wereldrecord te vestigen met ‘De grootste santé’. Ze strandde op 1005 deelnemers, een verdubbeling van het vorig Belgisch record.

Het wereldrecord staat op naam van het Portugees stadje Anadia. In 2013 slaagden ze erin om met 1.233 mensen samen het glas te heffen. Reeds maanden maakte het feestbestuur van de Deerlijkse Statiewijk, onder leiding van Carl De Donder, reclame voor hun plan dat wereldrecord te breken.

Spandoeken, gepersonaliseerde bierglazen, de medewerking van de brouwerij Van Honsebrouck, de campagne op Facebook, het enthousiasme van de Statienaren… het mocht echter niet baten. Net over de duizend en een verdubbeling van het Belgisch record. In de gelegenheidszaal op de wijk was het op de koppen lopen. Van heinde en ver kwamen families en vriendengroepen naar de Statiewijk voor een mooie troostprijs.

Schepen van Feestelijkheden Carl De Donder: “Dit werd de omvangrijkste start ooit van ons kermisweekend. Jongeren, families, senioren, vriendengroepen, allen samen. Zaterdagavond de grootse vedettenparade en zondag de afsluiters met onder andere vuurwerk.”

(MV/foto MV)