Menners arriveren in Torhout na zesdaagse tocht

29/07/17 om 18:50 - Bijgewerkt op 03/08/17 om 13:49

Na een tocht van maar liefst 334 kilometer zijn een 30-tal koetsen van menclub Westkant uit Hooglede zaterdagnamiddag gearriveerd in de paardenstad.

De 77 deelnemers gingen van start in Vaals aan het drielandenpunt. Ze trokken in etappes richting Torhout. Daar werden de vermoeide menners door het stadsbestuur getrakteerd op een verfrissende Torhoutenaere en een potje Mostaard Wostyn.

"Los van enkele stevige buiten is alles uitstekend verlopen", lacht bestuurslid Sam Vergote, wonend in Nederland maar afkomstig uit Hooglede. "De deelnemers sliepen in tentjes op een weide of in hun vrachtwagen. Elk koets heeft een gps waarop de route elke dag werd ingeladen."

"Tijdens de tocht stond veiligheid en zorg voor het paard voorop. We maakten er absoluut geen race van. Voor de mens was dit heel vermoeiend, maar voor de paarden des te meer. Deze mooie ontvangst in Torhout doet dan ook enorm deugd."

Twee jaar geleden ondernam de menclub Westkant een tocht van Bastogne naar Ieper om de Eerste Wereldoorlog te herdenken.

(AFr)

Lees meer over: