Menense Pamperbank start verkoop van luierpakketjes

Agna Mollefait, Angelique Declerck, Magali Ravaut, Patrick Roose, Benedikte Van Eeghem en een aanwezige moeder Elodie Notredame lichten de verkoop van luiers in de Pamperbank voor. (Foto WO)
Redactie KW

Via de inzameling van luieroverschotjes wil de Pamperbank de kost van luiers voor kwetsbare gezinnen in Menen draaglijker maken.

Een kind gebruikt gemiddeld 5.000 luiers tot het zindelijk is. Voor ouders met een beperkt inkomen is de aankoop ervan een zware dobber. Dankzij de Pamperbank kan die kost verminderd worden. Rechthebbenden betalen 1 euro voor een pakket van 25 luiers. “De Pamperbank zamelt pampers in die andere ouders niet meer nodig hebben. Die luierstock wordt bij Kind & Preventie aan rechthebbende gezinnen te koop aangeboden”, klinkt het.

Kwetsbare gezinnen

De Pamperbank is een initiatief van SP.A, Reddie Teddy, Bond Moyson en Kind & Preventie. “We hebben een overeenkomst met verpleegkundigen van Kind & Gezin en maatschappelijk werkers dat zij kwetsbare gezinnen doorverwijzen naar Kind & Preventie. Op regelmatige tijdstippen bieden we luiers te koop aan”, licht Magali Ravaut toe. “Iedereen kan de Pamperbank steunen door tegen 5 euro een pamperkaart te kopen. Wie nog luieroverschotjes liggen heeft, kan die ook binnenbrengen in het Kinderdagverblijf Reddie Teddy, Eikenlaan 25 in Menen of bij Kind & Preventie in de Kortrijkstraat 39 in Menen.

(Lien)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier