Mogwai uit Menen heeft kasten vol slangen

Ook dochter Issey heeft duidelijk geen schrik van de huisdiertjes. © MP
Redactie KW

Mogwai Rommelaere (28) heeft een passie voor slangen. Met maar liefst dertig grote slangen en bijna dubbel zoveel kleine slangen is zijn huis goed gevuld. “Ik heb altijd graag slangen gehouden”, legt Mogwai uit. “Het begon met een slang die ik hield bij een vriend want thuis mocht het niet”, herinnert hij zich. Ondertussen zijn er daar heel wat bijgekomen.

“Mensen hebben allerlei hobby’s zoals wielrennen, voetballen of muziek. Mijn hobby is gewoon bezig zijn met slangen”, vertelt Mogwai Rommelaere. Hij spendeert gemiddeld twee uur per dag met de dieren. “Ik maak de hokjes schoon, geef ze soms eten en hanteer ze zodat ze tam zijn.” Zijn vriendin Emilie heeft zich verzoend met de hobby van haar partner. “Ik kan niet anders. Ik was eerst wat bang, maar nu ben ik de slangen gewoon”, zegt ze glimlachend. Ook hun dochter Isey (3) is van de partij. “Ze heeft zelf drie kleine slangetjes”, vertelt Mogwai.

Menenaar Mogwai Rommelaere heeft tientallen slangen thuis.
Menenaar Mogwai Rommelaere heeft tientallen slangen thuis.© MP

Momenteel heeft Mogwai redelijk wat slangen bij hem thuis. “Het zijn er eigenlijk een beetje te veel, maar het is niet de bedoeling dat ik ze allemaal houd. Al mijn slangen zijn speciaal, ik heb geen twee dezelfde. Ik ben er erg graag mee bezig, het is mijn grootste passie”, besluit Mogwai.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier