Menen koopt leegstaande hoeve in Barakken

© Foto WO
Redactie KW

Stad Menen heeft de historische hoeve Haute Cense in de Barakken aangekocht.

Wat de bestemming wordt van de site is nog niet duidelijk. Een eerste prioriteit is de al tientallen jaren leegstaande hoeve en de omgeving weer proper te maken. De Hoeve Haute Cense is gelegen op hoek van de Grondwetstraat met de Prinses Paololaan in Menen en is een van de oudste gebouwen van de Barakken. Het pand staat al decennia leeg en te verwaarlozen. Ook de huidige eigenaar liet de geplande renovatie aanslepen. De stad liet dan ook de opportuniteit niet voorbij gaan om de hoeve aan te kopen. De stad betaalde er 240.000 euro voor.

Overleg met buurtbewoners

Wat de uiteindelijke eindbestemming van de site wordt, is nog niet duidelijk. “Alle opties liggen nog open”, klinkt het bij schepenTom Vlaeminck (Open VLD). “We gaan in eerste instantie hier alles weer proper maken. Ook kunnen we het pand eventueel een tijdelijke invulling geven met het oog op sociale controle. Later zullen we ons dan buigen over wat er uiteindelijk met het geheel zal gebeuren. Daarvoor gaan we trouwens overleg plegen met de buurtbewoners.”

Buurtbewoner Paul Veys is blij dat de stad zich nu over de hoeve buigt. “De plaats was al langer een doorn in het oog van de buurt”, aldus de man. “Ik woon hier nu al dertig jaar en heb het nooit anders geweten. Het is ook niet echt veilig, want je ziet hier wel vaker jongeren binnengaan. Maar ik ben content dat de stad er nu werk van zal maken en dan vooral om alles wat proper te krijgen.”

(CMW – Foto WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier