Menen kiest Laura Defreyne als nieuwe stadsambassadrice

Menen Verkiezing Stadsambassadrice De nieuwe ambassadrice samen met haar eredames © WO
Redactie KW

Zaterdagavond werd de Lauwse Laura Defreyne (17) tot nieuwe stadsambassadrice van Menen gekroond. Ze doorstond de vele proeven met glans en veroverde het hart van de jury. Angel Weymeersch (19) en Kimberley Arnoult (18) werden de eerste en tweede eredame.

Met een 113-tal ‘Laura’-scanderende supporters in theaterzaal CC De Steiger, werd zaterdag al snel duidelijk dat de Lauwse Laura Defreyne die avond met het felbegeerde lint zou gaan lopen. Toch bleef de spanning gedurende de volledige verkiezingsavond te snijden. Stress deed zelfs winnares Laura even haar tekst vergeten. “Maar na de pauze waren de zenuwen wel weg”, vertelt ze.

De acts waren een voor een veelbelovend. Het talrijke publiek juichte, lachte, scandeerde en applaudisseerde. Maar telkens wanneer Aurelie Musenge het podium betrad, was de zaal opvallend stil. Ze wist het publiek niet alleen te ontroeren tijdens haar persoonlijke voorstelling, wanneer ze het over haar verleden had, maar ook tijdens haar eigen act, waar ze moeilijke, maatschappelijke thema’s aansneed.

“We want more”

Om het publiek ook na de pauze mee te krijgen, had Menen voor beatboxer Devoo gezorgd. Het werkte. Uit zijn mond toverde hij een arsenaal aan muziekgenres, waar het publiek werkelijk wild van werd. “We want more”, riepen de supporters in de zaal. En meer kregen ze. Zo zag Menen Noa Catry nog zelfgemaakte cakejes het publiek in gooien, Laura Defreyne salsadansen en Angel Wymeersch uit een taart springen.

Uiteindelijk vielen vijf van de zeven kandidates zaterdagavond in de prijzen. Celma Godingo werd het sympathiekste meisje, Angel Weymeersch won niet alleen de Facebookaward, maar werd ook eerste eredame en Noa Catry kon met een gratis abonnement op de Weekbode naar huis lopen. Daarnaast werd Kimberley Arnoult tweede eredame en werd Laura Defreyne als stadsambassadrice 2017-2018 gekroond.

(BT)