Meneer Etienne van Caloen uit Aartrijke overleden

De Aartrijkenaar werd 98 jaar. © BC

Jonkheer Etienne van Caloen de Basseghem – alom bekend als meneer Etienne – is gisteren overleden in het AZ Sint-Rembert in Torhout. De Aartrijkenaar werd 98 jaar.

Meneer Etienne was 40 jaar voorzitter van fanfare Hoger Op in Aartrijke, een taak die hij met hart en ziel en veel overgave vervulde tot aan zijn 93ste. Vele jaren haalde hij de majorettes op met zijn wit minibusje om hen dan na de repetitie weer thuis af te zetten. In 1997 schreef hij zijn memoires en de opbrengst van dat boek schonk hij met plezier integraal aan Hoger Op, zodat het korps nieuwe uniformen kon kopen. Niets was hem teveel gevraagd voor Hoger Op. Daarnaast was hij ook erevoorzitter van NSB Aartrijke, fotoclub Iris Aartrijke en Okra en was hij lid van Neos en veel andere verenigingen. In 2010, op zijn 91ste, werd hij uitgeroepen tot Krak van Zedelgem, een verkiezing georganiseerd door Krant van West-Vlaanderen. Meneer Etienne was een echt monument; hij hield van zijn dorp en werd op handen gedragen door de mensen. Hij werd ook nog uitgeroepen tot ereburger door Aartrijke leeft.

Meneer Etienne heeft gestudeerd voor landbouwkundig argonoom in Ciney en was een echte bon vivant in zijn jonge jaren. “In een normaal leven beginnen de schoonste jaren op je 21. Ik heb dat niet kunnen meemaken door de oorlog, dus heb ik alles in mijn leven opgeschoven. Ik begon te profiteren van mijn leven als een echte jonkheid en ben pas om mijn 39 getrouwd”, vertelde hij daarover in De Weekbode.

Hij was de weduwnaar van Gerarda Roelandt, die overleed in 1980, en laat twee kinderen en twee achterkleinkinderen achter. De uitvaartdienst van meneer Etienne heeft plaats op zaterdag 13 januari om 11 uur in de Sint-Andreaskerk in Aartrijke.

(BC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier