Mellie brengt nieuwe fitnesstrend Kangoo Jumps naar Vlaanderen

Melissa Buyse leerden Kangoo Jumps kennen op reis in Turkije. © EDB
Redactie KW

Deze week opende Mellie’s Fun in de Gullegemsesteenweg. Je kan er ondermeer Kangoo jumpen. Zaakvoerster Melissa Buyse is de eerste Silver Instructor Kangoo Jumps van Vlaanderen.

“Ik leerde Kangoo Jumps kennen op reis in Turkije en vond het supertof”, begint Melissa Buyse (37) uit Bissegem. “Ik vond onmiddellijk dat dit iets was wat ik ook moest doen, want hier in de streek bestaat dit niet.” Melissa, die secretariaat-talen volgde, haalde een diploma Personal Coach. “Ik ben ook de eerste Silver Instructor Kangoo Jumps van Vlaanderen en volgde hiervoor de opleiding in Nederland. Daar kijkt men niet meer op als je met vreemde schoenen over straat wandelt of jogt. Het is er al volledig ingeburgerd.”

Melissa legt uit dat je bij Kangoo Jumps springt op hedendaagse, 90’s, r&b, retro- of oldiesmuziek tijdens een les van een uurtje en na een goede opwarming. “De speciale schoenen reduceren tot 80% van de schokken, dus kan je zelfs met lichamelijke klachten toch sporten. Ik ben er het bewijs van, want ik heb geen meniscussen meer, heb een afgeknapte achillespees en heb last van een hernia.”

Yin en Yang

Let’s have some fun, getting fit”, is een quote die Melissa graag gebruikt. Haar man Davy Vannieuwenhuyze baat frituur Davy uit, waar Melissa ook meewerkt. “Het is Yin & Yang: het is niet omdat je er een gezonde levensstijl op nahoudt en veel sport, dat je geen frietjes kan eten”, zegt ze. Ook haar man Davy en kinderen Henri, Guust en Charles zijn sportief. Ze voetballen, tennissen, joggen en oefenen mee met Melissa, want Kangoo Jumps kan ook voor mannen. Bij Mellie’s Fun kan je ook terecht voor Start to Run-trainingen, eetschema’s op maat, interval en Hiit, dat zijn intensieve trainingen voor het hele lichaam op muziek en in groep. Boeken kan via de Facebookpagina Mellie’s Fun als je eerst een beurtenkaart of een abonnement gekocht hebt ter plaatse in de Gullegemsesteenweg 79 in Bissegem. Mensen met een abonnement krijgen voorrang. Voorlopig is er Kangoo Jumps voor maximum 12 deelnemers op dinsdag- en donderdagavond en op zondagvoormiddag. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier