Melanie uit Harelbeke wil mensen een mooi eindejaar bezorgen met ‘weggeefkast’

Redactie KW

Iedereen kan er tijdens de week voor kerstmis gratis en voor niks iets moois komen plaatsen en/of ophalen.

“Van zaterdag 17 december tot kerstavond, 24 december, plaats ik een weggeefkast aan mijn huis”, legt Melanie uit. “Het is een kleine goede daad die ik wil stellen.”

Het principe van een weggeefkast is vrij eenvoudig. Er wordt een kast geplaatst en iedereen die dat wil, kan er iets in zetten voor iemand anders. En uiteraard mag ook iedereen er iets weghalen. Je moet niks in de plaats zetten. “Het voorwerp is iets moois dat je zelf niet meer nodig hebt of niet meer gebruikt”, aldus Melanie. “Let wel het is niet de bedoeling dat het een minicontainerpark wordt.”

Kledij, huisraad, speelgoed, keukengerei, klein elektro, boeken, mooie magazines, muziek,… het aanbod kan erg ruim zijn. Maar alles wel in goede staat uiteraard, schoongemaakt en niet defect. Voeding, advertenties voor dieren, medicijnen, wapens en scherpe voorwerpen zijn logischerwijs niet welkom.

Wie iets aan een ander wil schenken, kan dat dus vanaf 17 december gaat plaatsen in de weggeefkast in de P. De Coninckstraat 17 in Harelbeke. “Dat is in het centrum vlakbij het treinstation en Bpost”, besluit Melanie.

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier