Meisje van elf jaar uit Ingelmunster gestorven aan griep

Redactie KW

Een op het eerste gezicht onschuldige griep heeft woensdagmorgen 28 januari het leven gekost aan Yasmina Verbrugghe, een 11-jarig meisje uit Ingelmunster. Een wetsdokter stelde vast dat door de griep haar hartspier was aangetast.

Eind vorige week had Yasmina last van een verkoudheid, die evolueerde naar griep. Op zondagmiddag had ze zelfs al geen trek meer in eten, zodat op maandag de dokter werd gecontacteerd, die duidelijk de diagnose griep vaststelde. Eén dag later had Yasmina nog klachten. Haar papa nam opnieuw contact op met de huisarts. Met resultaat, want de hevige buikpijn verdween langzaam.

Dinsdagavond ging Yasmina slapen. Toen het echtpaar ‘s morgens de twee andere kinderen voor de school wilden klaar maken, ging stiefmama Petra kijken in de slaapkamer van Yasmina. Ze kreeg geen gehoor meer. De dienst 100 en de MUG werden nog opgeroepen, maar alle hulp kwam te laat. Even later kwam er ook een wetsdokter ter plaatse, die vaststelde dat de griep de hartspier van Yasmina had aangetast, waardoor ze in haar slaap was overleden.

(PADI)