Meisje op communiefoto 'Foto Maro' is terecht

14/06/17 om 18:24 - Bijgewerkt om 18:35

Twee weken terug lanceerde binnenhuisschilder Jos Deconinck een oproep om het meisje op een ontdekte zwartwit foto terug te vinden. De Lauwse Marie Mercier poseerde jaren geleden voor de lens van Paul Mahieu alias Foto Maro uit Kortrijk.

Meisje op communiefoto 'Foto Maro' is terecht

Jos Deconinck opende heel recent zijn toonzaal in het pand waar vroeger Foto Maro gevestigd was. Bij het installeren van zijn nieuwe zaak vond de schilder een grote zwartwit afdruk van een onbekend meisje. "Na al die jaren en vele klanten wist Paul totaal niet meer van wie de foto was", vertelt Jos. Hij lanceerde een oproep via Facebook om de identiteit van het meisje te achterhalen.

Meerdere keren komen kijken

Het meisje van toen blijkt ondertussen een jonge vrouw uit Lauwe te zijn: Marie Mercier. "De mama van Marie was in de wolken toen ze de foto kwam ophalen. Ze vertelde ons dat ze de voorbije maanden meerdere keren aan de etalage kwam kijken, maar omdat het pand leeg stond ze niet wist hoe ze ooit nog aan het prachtig beeld van haar dochter zou geraken", aldus Jos.

Meisje op communiefoto 'Foto Maro' is terecht

Marie's mama nam de grote print mee naar huis waarna Marie zelf de vergelijking met vroeger kon maken.

(OV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!