Meifoor volgend jaar niet op ‘t Zand

Redactie KW

Volgend jaar zal de Meifoor niet terug te vinden zijn op ‘t Zand door aan de gang zijnde werken. Dat heeft burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) deze voormiddag bekendgemaakt op de persvoorstelling van de komende Meifoor die straks van vrijdag 5 mei tot en met zondag 28 mei loopt.

?Geen erg,” meent Landuyt, ?want dan zal de Beurshal tegen de vlakte liggen en kunnen we gebruik maken van de vrijgekomen ruimte die, trouwens aanzienlijk is. Dan kunnen alle activiteiten die op ‘t Zand plaatsvinden naar het Beursplein verhuizen, waarna met de bouw van de nieuwe Beurshal gestart wordt.”

Dit jaar is er een échte Meifoor, want de kermis loopt de volle drie weken tijdens de vijfde maand van het jaar. ?Ondanks de werken op ‘t Zand vind je ook op dat plein attracties. Alles bij elkaar hebben we er een honderdtal die ook in de Hauwerstraat, op het Beursplein, in het Koning Albert I-park en op het Simon Stevinplein opgesteld staan”, zegt schepen van Kermissen Hilde Decleer (CD&V).

Nieuwe attracties

Er zijn tal van terugkerende attracties: van de obligate autoscooter over de Polyp met zijn grijparmen en de metershoge Eclipse tot de spectaculaire Wild Mouse en de Take-Off die je de rand van de afgrond laten zien. De jongsten onder ons kunnen terecht aan de kindermolens of zich uitleven op de kindermolen of miniscooter alsook tijdens het eendjes vissen. Voor hun ouders zijn er onder meer schiettenten en amusementshallen.

Geen Meifoor evenwel zonder nieuwigheden. Zo staat op het Beursplein de topattractie Rock-‘n-Roll. ?Deze publiekstrekker beschikt over een hoofdarm die ronddraait, een gondelcarrousel die roteert en vier groepen van vierzitjes die zogenaamde loopings maken. Zestien passagiers kunnen dus een gevoel van gewichtloosheid ervaren”, verduidelijkt Decleer. ?In het Koning Albert I-park verwelkomen we voor het eerst of opnieuw de foorreizigers van de attracties The Air Maxx oftewel de spectaculaire familiemolen, de grootse glijbaan La Petite Suisse en de waterbaan Big Splash die in de plaats van de Big Rollercoaster komt.”

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier