Meiboom staat op ruwbouw van zwembad De Amfoor

© © JAN STRAGIER
Redactie KW

Klein feestje deze middag op de werf, met de bouwvakkers van ACH Build en het sport- en zwembadpersoneel van de gemeente Moorslede. Burgemeester Ward Vergote geeft tekst en uitleg.

De werken voor de grondige renovatie van het Moorsleedse zwembad startten op 1 september van vorig jaar, en zullen allicht klaar zijn tegen 1 november. Daarna zal het zwembad van Dadizele worden gesloten, al is op vandaag nog niet duidelijk wat de gemeente er dan zal mee aanvangen.

De renovatie van De Amfoor komt er niet alleen om te voldoen aan de nieuwe, strenge Vlarem-milieunormen, het is ook de bedoeling het zwembad aantrekkelijker en qua uitbating efficiënter en budgetvriendelijker te maken. Het bestaande gebouw werd een klein beetje uitgebreid en voorzien van een totaal nieuw dak, waarin ook een dampscherm komt. Zowel de binnen- als buitenaankleding worden compleet vernieuwd. De grootste ingreep is evenveel het minder diep maken van het bad : de maximale diepte is van 3,50 naar 2,50 meter gebracht. “Hiermee daalt het volume van de kuip met maar liefst 150 kubieke meter, wat een enorme winst betekent op waterverbruik, verwarmingskosten en dampbestrijding. De keerzijde is wel dat we daardoor geen duikplanken meer hebben.”

Fun !

Maar er wordt wel aan ander plezier gedacht : vanuit het bad kunnen de zwemmers bij mooi weer naar een ligweide, en vanuit de ruime cafetaria kunnen de toeschouwers naar een mooi terras. Aan de zonnekant natuurlijk. Het is de bedoeling van in dat cafetaria af en toe ook eens een (zwem)feestje te organiseren, er is alvast ruimte voor een discobar. Zwemmen wordt dus beslist fun in Moorslede, we moeten alleen nog een beetje geduld hebben.

(JRE)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare, van vrijdag 5 juni 2015.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier