Mehdi Achiba is de 38ste prins carnaval van Menen

Medi zette zich lange tijd in voor de rechten van de holebi's in het onderwijs. © MPM
Redactie KW

In zaal Barthel in Rekkem werd Mehdi Achiba zaterdagnacht gekroond tot nieuwe prins carnaval van Menen.

Mehdi Achiba volgt Stephanie Nuytten op, die vorig jaar de enige kandidate was. Dit keer vond carnavalsvereniging de Kandeeleters wel twee kandidaten die voor de felbegeerde titel wilden strijden. Na een lange verkiezingsshow met drie verschillende proeven kwam de 32-jarige Mehdi Achiba er uiteindelijk uit als winnaar. Hij liet zijn vrouwelijke concurrent Djozy Ryckeghem (22) achter zich, die nochtans opgroeide in een echte carnavalsfamilie. Haar man Thierry Oosterlynck werd twee jaar geleden ook nog verkozen tot prins carnaval. Ze kon dan ook op een schare supporters rekenen op de verkiezingsavond maar dat volstond niet om de titel binnen te rijven. Het verschil tussen beide kandidaten was niet zo groot. Mehdi kon de jury wel charmeren met zijn zangtalent en met het bekende nummer ‘Comment ça va?’ dat hij in een Meens jasje stopte.

In 2014 nog tweede ereheer van ‘Mister Gay Vlaanderen’

Mehdi Achiba wordt op zaterdag 20 februari om 16u11 in het stadhuis van Menen officieel aangesteld als nieuwe prins. De dag nadien volgt de traditionele carnavalsstoet door het centrum van Menen. Mehdi is geen onbekend gezicht in Menen en met verkiezingen heeft hij al enige ervaring. Na heel wat succesvolle modellenwedstrijden werd hij in 2014 nog tweede ereheer van ‘Mister Gay Vlaanderen’ en 30 jaar terug haalde hij als peuter de finale van ‘mooiste kind van Vlaanderen’.

Medi zette zich lange tijd in voor de rechten van de holebi’s in het onderwijs en houdt van zingen, dansen, sport, astrologie, kunst bewonderen, interieurvormgeving, koken, fitnessen en wandelen in de natuur. Sinds vorig jaar timmert hij onder de artiestennaam ‘Medi’ ook aan een zangloopbaan. Zijn debuutsingle ‘Mijn leven’ staat tegenwoordig in diverse Vlaamse hitparades. Tijdens ambiancevolle optredens brengt hij vooral soulmuziek uit de jaren ’60 en ’70 weer tot leven. Benieuwd of hij ook het carnavalsleven in Menen een nieuwe boost kan geven.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier