Meest beveiligde Zotte Maandagsfeesten ooit

16/07/17 om 20:36 - Bijgewerkt om 20:46

Morgen, 17 juli, is het opnieuw Zotte Maandag in Pittem. De organisatie verwacht heel wat bezoekers die er samen feest komen vieren. Dit jaar wordt er extra aandacht aan de veiligheid geschonken.

Meest beveiligde Zotte Maandagsfeesten ooit

Zotte Maandag is een jaarlijkse traditie die heel wat mensen naar Pittem brengt. Voor deze editie koos de organisatie ervoor om de feestzones extra te beveiligen. De meest opvallende maatregel is dat de feestzones afgebakend worden met zware betonblokken.

"Dit jaar schenken wij extra aandacht aan de veiligheid en de waakzaamheid", verduidelijkt de Pittemse burgemeester Ivan Delaere. "Deze hindernissen worden geplaatst om te verhinderen dat auto's en vrachtwagens in het publiek kunnen inrijden. We stellen ieder jaar vast dat de autobestuurders zich niet inhouden omdat er een gewone nadar staat. Ze openen de nadar en rijden gewoon verder en dit zonder de nadar terug te plaatsen. Dit betekent een gevaar voor de kermisgangers."

Nog nooit incidenten

De bakken ontmoedigen dan ook de eventuele acties van de bestuurders. "Hier in de gemeente hebben ze veel ervaring met het organiseren van dergelijke feesten en gelukkig deden er zich nog nooit erge incidenten voor. Extra waakzaam zijn kan dus zeker geen kwaad. Er zijn al heel wat andere gemeenten die dergelijke veiligheidsmaatregelen volgen."

Naar aanleiding van de organistie rond de feestmarkt en de feeststoet mogen er vanaf 6 uur geen auto's meer door de feestzone rijden. (NS/ foto Nele)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!