Meer herbruikbare luiers in Ardooie?

Bert Vanden Berghe

Op een overigens technisch aangelegde gemeenteraad, pleitte Kimara Goethals (SamenPlus) na afloop om herbruikbare luiers extra te subsidiëren.

Kimara, zelf acht maanden geleden mama geworden, hield een pleidooi voor wasbare luiers. “Per kind levert dat zo’n 600 kilo afval op per jaar. Als je rekent dat er jaarlijks zo’n 80 kindjes worden geboren in Ardooie, kan daar heel wat bespaard worden. Ook op financieel vlak, want het verschil is bijna 1.000 euro per jaar. Daarom zou ik voorstellen dat de klassieke premie wordt opgetrokken tot 150 euro voor mensen die herbruikbare luiers uitproberen. Zo kunnen we jonge ouders aansporen om het te gebruiken.”

Nu is er een klassieke pamperpremie van 75 euro, maar daarmee kunnen zowel gewone pampers als herbruikbare luiers aangekocht worden. Kimara ziet die prijs nu graag opgetrokken, als het over herbruikbare luiers gaat.

Weinig enthousiasme

Burgemeester Karlos Callens was niet bepaald enthousiast, noemde het verschil naar eigen zeggen veel minder groot dan wordt opgesteld, maar wilde het wel bekijken. Schepen Chantal Vande Vyvere liet optekenen dat ze niet bepaald gelooft in de impact van subsidiëring daarop.

(BVB)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier