Meer dan veertig verschillende sportdisciplines op Sportmarkt in Roeselare

Redactie KW

Tijdens de eerste Sportmarkt in Roeselare kun je zaterdagnamiddag op vijf verschillende pleinen in het stadscentrum terecht om gratis te proeven van veertig verschillende sporten.

Op de Grote Markt, Botermarkt, Polenplein, Stationsplein en in het Klein Seminarie kun je zaterdagnamiddag nog tot en met 18 uur terecht voor de eerste editie van de Roeselaarse Sportmarkt. Zoals de naam het zegt een markt vol sport. Er zijn tal van demonstraties, je leert de clubs wat beter kennen en natuurlijk kun je er ook zelf eens proberen. Wie weet krijg je de smaak wel te pakken?

Het gaat hier om de meest uiteenlopende sporten van bollen tot schietlapschieten of zelfs waterskiën. “De Sportmarkt heeft twee bedoelingen”, vertelt Annabel Gunst van de sportdienst. “Enerzijds willen we sport in de kijker zetten, anderzijds willen we mensen die misschien minder de kans krijgen om aan sport te doen de kans bieden om ook eens kennis te maken”, klinkt het. In die optiek is er ook een sociaal aspect aan de Sportmarkt verbonden. “We focussen ons ook op kansengroepen die vaak door allerlei omstandigheden niet tot sporten komen. Daar willen we iets aan doen, mede ook dankzij de medewerking van de Kringwinkel.”

De weergoden zijn het evenement alvast goed gezind. In de loop van de namiddag hoopt de organisatie op 2.000 deelnemers. Het is de bedoeling om van de markt een vast evenement te maken.

(TD-foto’s TD)

Lees ook meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier